Donderdag 22-okt-2009
Weer zeer vroeg op. En dat ook nog zonder airco. Toch allebei goed geslapen. Joep was gisteravond niet zo lekker en is met een oxazepam gaan slapen.
Na het ontbijt om 7uur op naar de geboorteplek van Boeddha, ca 25km verderop. Een sober gebouw bij de vijver en de Boeddha-boom. Overal gebedsvlaggen, aan en tussen de bomen. Ook is er een tempel, waar een monnik met redelijk dik onderlichaam zit na te smikkelen. De monniken hebben het nog niet zo slecht.  Hierna gaan we per bus richting Chitwanpark. We krijgen eindelijk wat hoogteverschil en het landschap wordt veel groener en intenser begroeid. Een echte bergkam op ca 500m met terrasjes langs de kant met uitzicht op het dal.We zitten 1e rang met een sterk aflopende tafel. De thee is deze keer niet echt lekker, maar de Lays chips zijn slechts 2 maanden over de datum en dus betrouwbaar te eten. Verder gaat de reis via de heilige rivier in Nepal en in de volgende stad wordt gestopt voor een ATM, flappentapper. Maar hoe ik ook probeer, met de SNSbank pas wordt geen geld geschokt. De SNS zal toch ook niet net als de DSB.??   Maar zolang Joep nog bank kan spelen is er nog geen nood. Alleen erg irritant.
In het Chitwan park hebben we onderkomen in cottages. Huisjes met enkele appartementjes per huisje. Het ligt mooi en rustig. Net als Nepal een keerpunt in de reis. Is India, vol, luidruchtig, chaotisch, hier is het veel rustiger, netter en wat wij vinden rijker. Of hebben we stads India en Nepalees platteland vergeleken. Hier is het leven goed, in ieder geval beter als India. Om 16uur gaan we per ossenkar een tour door de omgeving maken. Dit is echt leuk. Op loopsnelheid langs de huisjes. Overal mensen en vooral kinderen. We bezoeken een boerderij, waar we uitleg krijgen over hoe de gemeenschap in elkaar zit. Op veel plekken worden stenen huizen gebouwd en het vee wordt s avonds in hokken gezet. Eenden met kuikens, kippen met kuikens, een pas geboren geitje,
het leven gaat door. Een buffelkoe aan de paal en jawel een Massey Ferguson tractor onder een afdak. De vooruitgang ook in Nepal. Gisteren had ik ook een combine in de rijstvelden gespot. Een mooie rondtour door het Chitwan reservaat. Op de terugweg komen we de olifanten tegen waarop wij morgen een tour gaan maken. Nepal is echt leuk.
s Avonds lekker gedineerd onder de bomen. Bloemkool met kip en bonen, rijst en gebakken HELE aardappelen. Dik onder de DEET heb ik geen mug gevoeld. Wel beestjes. De krekels doen enorm hun best en wij gaan na het diner nog even naar de straat om dit verslag de wereld in te sturen. Daar vergaat het van de muggen bij de lampen en dus ook beestjes. Maar ze blijven van ons af.

 

Boeddha geboorteplaats

    

     

 

 

het laatst bijgewerkt: 13 nov 2015