Vrijdag 23-okt-2009
Na het ontbijt van 7 uur gaan we kanovaren en krokodillen kijken. Per bus worden we enige kmís stroomopwaarts gebracht, waar we in de holle boomstammen plaats mogen nemen. We zitten met 8 in de boot en deze wiebelt behoorlijk. Het lijkt of dat ie kapseist, maar het zal wel meevallen. De gids zit voorop en tuurt met zijn verrekijker de oever af. We zien verschillende krokodillen, maar het lijkt net een stukje hout wat op het water drijft. Dus fotoís maken heeft weinig zin. Wel ligt er een op de oever. Ook verschillende vogels, zoals ooievaars en kwikstaartjes en erg mooie ijsvogels. Hiernaar is in India het bier genoemd. Kingfisher Beer.
Bij aankomst komen we bij de olifanten farm. Hier worden olifanten gefokt. Er zijn geen echte wilde olifanten in Nepal. De mannetjes worden wel de bush ingestuurd en mogen alleen bij bronstige dames op de farm op bezoek komen. Er is pas een tweeling geboren en de 2 lopen dapper en dartel rond. Het programma is tijdelijk gestopt omdat men te weinig olifanten oppassers heeft en kan betalen.
Na dit bezoek varen we over naar het resort om koffie te drinken en daarna bij de rivier te gaan kijken hoe ze de olifanten wassen. Bezoekers mogen meehelpen en natuurlijk worden ze nat gespoten en van de rug geduwd. Het is leuk om te zien. Joep en ik gaan nog even het dorp in wat winkelen. Het is een verademing om niet zo naar binnen getrokken te worden. Het is er rustig en
relaxt in Chitwan park.
Na de lunch ( puree, mix groenten, varkenslapje en salade en een yoghurt fruit papje na) hebben we enkele uren rust. Ik ga mijn fotoís wat reorganiseren op de SD kaartjes.
Om 15:30uur gaan we per jeep naar de vertrekplaats voor de olifantensafari. Met Cees en Corrie gaan we op 1 olifant. Ieder op een hoek met een paal tussen de benen zitten we hoog en veilig op de kolos. We zijn niet alleen, zeker 25 olifanten met elk 4 personen zijn op wilde dieren jacht. En warempel eerst een hertje, een zwijntje en dan 2 neushoorns. Tegenover de olifant zijn het kleine dieren maar evengoed met dikke platen bedekt. Ze zijn erg tam en iedereen op de olifanten hebben de 2 zien grazen. Nog andere herten en natuurlijk bij de rivier weer ijsvogels. Ook rode libelles in het gras, Onze olifant maakt de weg breder door hier en daar wat takken weg te breken en deels op te vreten. We waden door de rivier en het is een mooi gezicht om de hele kudde zo op een rij te zien. 1.5 uur rijden we door de dichte jungle. Een mooie tocht en zeker de moeite waard. Ik zit hier om 19uur te tikken met een kaarsje langs de laptop. De verlichting is zo schaars, er is wel elektriciteit maar erg weinig lichtpunten. Buiten op de paden wordt met olielampen verlicht. Soms valt de stroom uit en is het hele park donker. Her aggregaat begint dan te lopen en er is dan weer stroom.
Om 19:15uur is er een dans door de Thabur people, een zg. Stokkendans. Is erg leuk en ook hier
weer een keer stroomuitval. Na de dans is er diner met de groep. We gaan heel goed met elkaar om en er wordt leuk gediscussieerd. Morgen weer om 05:30 uur reveille en verplaatsing naar Pokhara.
 

 

 

het laatst bijgewerkt: 13 nov 2015