Woensdag 28 okt 2009
Weer met donker reveille, maar nu eerst het vliegreisje sight-seeing. Na een ontbijtje geregeld door Olivier, vertrekken we naar het vliegveld. We zijn in een mum van tijd ingecheckt bij Yeti-Air en om 07:30 uur zijn we in de lucht. Allemaal hebben we een raamplaatsje en kunnen dus foto’s maken. Het is een geweldige blik op het Himalaya massief. Ook enkele hoge toppen in China zijn zichtbaar, maar de hoogste is de Mount Everest, 8848m. Er hangt een plukje wolk aan de top maar verder is het onbewolkt en dus een erg goed contrast. We mogen allemaal even in de cockpit kijken en foto’s maken en het stewardessje geeft bij elke langskomende top de naam, welke ik niet kan verstaan en dus op het papiertje moet opzoeken.
Een geweldige blik en vlucht, maar snel voorbij. Na ruim 45min staan we weer op de grond. Terug bij het hotel kunnen we nogmaals aanschuiven bij het ontbijt/lunch. Joep en ik gaan nog even de stad in en maken een rondje in de buurt van het hotel, langs o.a. een melkfabriekje van het Nepalese voedselprogramma van de overheid. Vlakbij ons hotel gaan we bij een Illy koffieshop even een cappuccino drinken om het gevoel van thuis alvast weer even op te roepen. Onze Nepalese roepees zijn op en de dollars moeten er aan te pas komen.

Om 11:30uur vertrek voor de transfer naar Delhi. We gaan de grens over en dus is er controle. In Nepal zijn maoisten actief en dus moeten ook wij 3x gefouilleerd worden om uiteindelijk een laatste check aan de trap van ons Jet-Air toestel te krijgen. De mensen aan de rechterkant, Joep dus, ik zit jammerlijk links aan het raam, hebben weer een mountainflight. Weer een prachtig uitzicht op de Himalaya toppen. Omdat we wind-mee hebben???, zijn we te vroeg bij Delhi en maken 2 rondjes en een fraaie U-bocht om tijd te winnen. De GPS registreert dit voortreffelijk. (zie foto)  Na 1,5 uur landen we op Delhi en het is er veel relaxter dan bij de aankomst op 10 okt. Wel weer een health check, maar het is veel minder druk dan de vorige keer. Een transfer van 1.5 uur naar het Hotel voor een afscheidsdiner en een overnachting. Tijdens dit diner krijgt Olivier een kaart, voorzien van tekst door iedereen en een envelop met inhoud aangeboden. Joep en ik moeten op straat nog even dollars wisselen om het eten te kunnen betalen, anders moesten we afwassen en dat zou niet goed zijn voor onze gezondheid. 

Mt Everest

 
lus voor de landing op Airport in Delhi (GPSmap 60CSx)

 

 

het laatst bijgewerkt: 13 nov 2015