Donderdag 29-okt-2009
Weer om 5:15uur de wake-up call. Omdat ik een te zwaar koffer heb, 26kg, krijgt Joep die al zijn kleren in de hotels heeft achtergelaten, van mij wat zware voorwerpen in zijn bagage. Uiteindelijk weegt die nu 20,5kg. Net iets boven de max. We vertrekken om 10:15 vanaf Delhi naar thuis. Een lange vlucht, met weer een uitstekend vliegtuig met alle verpozing naar keuze in het schermpje voor je. Video spelletjes, films, sport, nieuws, radio, cd-muziek en beeld van de camera’s, vanuit de cockpit en van onder het vliegtuig. Erg mooi. Het Aral meer staat op de GPS als een grote watervlakte, maar is gekrompen tot een kleine watervlakte en kilometers brede droge oevers. Bij Petersburg is een dik wolkendek, maar Helsinki is weer helder en de landing op het vliegveld is weer prachtig te volgen op het schermpje.

De luchthaven van Helsinki is vandaag ook veel rustiger als op 9 oktober en eindelijk weer een toilet waar je gewoon gebruik van kunt maken zonder op te passen dat je iets vies meeneemt. Handen wassen in India ? Als ik ga plassen weet ik wat ik vastgehad heb en als ik de Indiase kraan gebruik niet ??  Nog de laatste dollars opkopen en de vlucht naar NL.

Ook deze verloopt goed en bij de bagageband wordt afscheid genomen van de FOX-groep en buiten staat Annie met Jantien ons op te wachten. Na een koffie gaat Joep per auto en ik per trein naar huis. Een geweldige vakantie achter de rug hebbend.

We hebben met de Fox-groep een zeer indrukwekkende, kleurrijke en cultuurrijke rondreis gemaakt door India. Een land met zoveel contrasten, maar vooral ook veel armoede, met grote mensenmassa's en hun problemen en bizarre taferelen in Varanasi. Prachtige Mogol paleizen in Jaipur en Fatehpur Sikri  en natuurlijk de fenomenale Taj Mahal.  
Nepal heeft vooral natuur en is rustiger, opgeruimder, schoner en erg mooi. Himalaya en Bhaktapur zijn hoogtepunten. Wij hebben ook een para-gliding in Pokhara gedaan, wat een unieke geweldige ervaring was en goed in te passen zou zijn in het optionele programma. Met de prima gids, Olivier, die veel informatie gaf en uitstekend alles regelde, hebben we genoten van een prachtige reis. Fox dank voor jullie orga
nisatie.

Groeten,  Ger Geerets

Een destillaat van de 4000 foto’s en verslag is te vinden op:
   www.geerets.nl/2009india-nepal/index.htm

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

 

 

 

 

 

het laatst bijgewerkt: 13 nov 2015