vakantie Pyreneeën 2010

  terug

02/07 03/07 04/07 05/07 06/07 07/07 08/07 09/07 10/07 11/07 12/07 13/07

 

meer foto's

 
05 juli 2010
autorit Carcassonne - Bgn Luchon
 
06 juli 2010
Bagneres de Luchon

Maandag 05jul2010 autorit Andorra - Bagneres de Luchon
Vandaag rijden we na het ontbijt richting Andorra. Hoewel het nergens op de borden staat vermeld, komen we dankzij de GPS op de col de la Casa 2085m bij de douane van Frankrijk. Een lange file in het Europa zonder grenzen op zoek naar sigaretten. Het is prachtig weer en op deze hoogte lekker fris. We dalen af naar Andorra, volgebouwd met hoge flats en hotels. La Vella de hoofdstad is helemaal druk. Gelukkig kost de diesel hier slechts 96 cent en is op elke hoek verkrijgbaar. We eten warm bij een restaurantje bij een tankstation en rijden opnieuw naar de douane van Spanje, weer op zoek naar sigaretten. Zelfs de kofferbak moet open van elke auto.  Viva Europa!!!   Verder rijden we ten zuiden van de grens in Spanje door de Pyreneeën. Een erg goede weg, lekker breed naar de col del Canto op 1725m. Via een afdaling naar Sort gaan we weer bergopwaarts naar Vielha en de col de Bonaigua op 2072m. Vooral het bovenstuk is erg mooi en op de pas lopen veel paarden met veulens en koeien met kalveren langs, maar ook doodgemoedereerd, op de weg.
Dan gaan we weer noordwaarts naar Frankrijk om via de col de Portillon bij Bagneres de Luchon op het volgende adres te geraken. Luchon is een flinke plaats en we hebben een kamer in Hotel Bellevue aan de grote en drukke doorgaande weg met veel winkeltjes, terrassen en restaurants. De kamer is veel ruimer als de voorgaande en er is een hotelparkeerplaats 200m verderop, alleen toegankelijk met de kamerpas. Prima geregeld. NB: prima internet verbinding. Het hotel heeft ook een Internetcafe.
Na onze intrek gaan we op het terras vochtbalanzen, ik met Pelforth bier en Truus met cappuccino.
Weer 337km verder van huis.

 
Dinsdag 06 jul 2010 Col Portet d'Aspet - Superbagneres
Vandaag na het ontbijt gaat Truus Luchon verkennen en ik mag wat cols gaan fietsen. Het is vanmorgen bewolkt en dat is op de col de Mentee niet erg. Want er staat geen zuchtje wind en de stijging is vaak boven de 10%. Veel uitzicht is er op deze kant van de col toch niet, want alles staat vol bomen. Na een cola op de top, afdalen door een mooie zonnige omgeving. Prachtige haarspeldbochten en mooie uitzichten. Door het dal stroomt een riviertje met de naam “le Ger”. Beneden na een kleine opdaling, ga ik naar de Col  Portet d’Aspet. Beroemd om het verongelukken van Fabio Casartelli  http://nl.wikipedia.org/wiki/Fabio_Casartelli   in 1995. Vrijwel in het begin is hij tegen de muur gereden en even hoger staat het potsierlijke wit-marmeren monument. Ik rijd de moeilijke col, met stukken van 15%, omhoog en maak ook boven foto’s. Als ik terugrijd komen me veel fietsers tegen waaronder enkele groepen met volgbusjes. Ik moet nog een col nemen om weer terug te komen op de weg naar Luchon en heb bij thuiskomst 98km gereden en 1979 meter geklommen.
Met Truus ff de vochtbalans op orde gebracht en na een wasbeurt van mij en de wielerkleding gaan we wat eten. Truus heeft vanmorgen een cabinelift naar Superbagnere gezien en we gaan samen met de lift in 12 min naar boven. Boven is het heerlijk zonnig en bijna geen wind en prachtig uitzicht. Superbagnere bestaat uit een knoepert van een hotel en een 10tal flat complexen. Het stelt niet erg veel voor, maar in de winter zal het hier wel druk zijn. Natuurlijk worden de hier lopende koeien weer op de foto gezet. Als we naar beneden gaan, gaan we nog voor het voetballen o.a. dit verslag maken en de foto’s een beurt geven. Nog even ons Puck via Skype bellen en dan naar NL – Uruguay.  ’s Avonds op het terras naar Oranje op het grootbeeld gekeken. De 1e goal was nog net OK, maar de 1-1 werd wel erg luid begroet. Ook omdat we veel last hadden van vadsige vliegen zijn we in de pauze maar naar de kamer gegaan. Het luid gejuich na de 2-3 liet ons weten dat we niet te openlijk voor Oranje moeten zijn.
Hotel & Spa Bellevue http://www.hebergements-de-france.com

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

het laatst bijgewerkt: 25 jul 2010