vakantie Pyreneeën 2010

  terug

02/07 03/07 04/07 05/07 06/07 07/07 08/07 09/07 10/07 11/07 12/07 13/07

meer foto's

 
07 juli 2010
autorit Luchon - Argeles Gazost

 

 
08 juli 2010
Argeles Gazost

 

Woensdag 07jul2010  autorit naar Argeles- Tourmalet
Vanmorgen weer lekker ontbeten, eitje en lekkere harde kaas. Hierna rijden we via de col de Peyresourde, col d’Aspin en de col du Tourmalet naar Argeles Gazost.  Na verschillende stops onderweg op de mooie punten en hoogtes arriveren we om 14:15 bij ons hotel Bon Repos. De receptie is nog dicht en volgens een notitie op de deur pas om 14:30 open. Om 14:45 komt madame aanrijden en we krijgen eerst kamer 12 op de 2e etage, maar op mijn vraag naar internet, biedt ze ons kamer 2 vlakbij de receptie aan. Want de wifi zou alleen beneden goed werken. Deze kamer heeft zelfs een klein balkon, dus we nemen kamer 2. Nog wat luieren voor de TV met de Tour en na de overwinning van Petacchi gaan we lopend naar het centrum voor de “aet”.  Weer prachtig zonnig, warm weer vandaag.
Het centrum valt iets tegen. Argeles is minder groot als ik dacht. We gaan op een terras zitten voor het eten, maar ook hier kan dat pas vanaf 19 uur, exact.  Het is erg warm en morgen schijnt het weer erg warm weer te worden.

Donderdag 08jul2010  col du Tourmalet - Lourdes
Vanmorgen ontbijt waarbij je een ei zelf moet koken, met een hangertje in kokend water en zandloper. Je hebt het dan altijd zelf laten mislukken, maar het mijne is net goed.  Na het ontbijt ga ik de Tourmalet van de westkant fietsen. Ik zit om 08:45u al op de fiets. Vanaf hier 37km van 416m naar 2115m. Eerst 18km naar 700 en dan 19km naar 2115m.
Het is erg warm en het loopt voor geen meter. Ik zet om de 200 hoogtemeters ff de voetjes aan de grond, maar bij 1500m moet ik de frequentie hiervan verhogen. “Der Hund geht Kaputt”. En na een muesli reepje met de smaak van Latte Macchiata, kots ik het laatste er met wat vloeistof weer uit. Hierna gaat het iets beter maar behoorlijk kapot arriveer ik toch op de top. Ik heb hele stukken in de buurt gereden, van 2 jongens en een vader, op oude stalen fietsen en ben ongeveer gelijk boven. Ook een Fransman, die begeleid werd door zijn vrouw met filmcamera, waarbij ik een hele poos heb gereden is net boven. Haar vraag ik voor de foto van mijn beklimming van de Tourmalet. 
Na een verdiende Pelforth en een cola suis ik dalafwaarts. In nog geen ½ uur ben ik beneden en dan nog terug naar Argeles-Gazost. Net na 13 uur ben ik bij BonRepos terug. Het is 35 oC op mijn tellertje en zo voelt het ook.
Truus heeft zich vermaakt met puzzelen en RTL-duits kijken en een wandeling voor een tegenvallende cafe-au-lait. 
Na een douche en wat rust gaan we naar Lourdes, ca 15km verderop. Truus wil het geboortehuis van Bernadette nog zien. Ook natuurlijk waterflesjes en een kaars en een gang langs de grot. Het is er druk en velen schuilen onder de bomen die de warmte iets dragelijker maken. Natuurlijk terras en kijken naar veel mensen die niet alles mee hebben op deze wereld. Heel veel brancardiers die de rolstoelen en bedden duwen of trekken. Er is een grote groep uit Ierland en een uit Nice. Na dit alles en in een café de aankomst van de Tour gezien (Cavendish wint), rijden we huiswaarts naar de grote Carrefour winkel in Argeles. De zon is weg, maar de wolken zien er onheilspellend uit en als we net in de winkel zijn, hagelt en waait het als een wolkbreuk. Thuis is alle was van het balkon in de struiken gewaaid. Opgevist moet het weer opnieuw worden gewassen.
Morgen naar Baskenland, via Pamplona in Spanje, bekend van de stierenloop door de straten.

Hotel le Bon Repos http://www.bonrepos.com

 


 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

het laatst bijgewerkt: 25 jul 2010