Andalucia   fly&drive sep'07 terug vakanties
      home
terug naar overzicht Andalucia

Do 20sep2007

Vlucht vertrekt om 05:10uur en na een goede tuk slaap landen we om 07:45uur op Malaga. Met nog een hele groep andere grijzen worden we per busje naar de huurauto’s van Niza-Cars gebracht. We krijgen een zwarte Mitsubitshi Colt en zijn al om 10 uur ruim buiten Malaga voor onze eerste rust en een 1e  kop koffie te drinken. Hierna kiezen we voor een landelijke weg door de bergen. Helaas is het zicht minder want het is erg heiig boven de kuststreek.

Als we de grens met de provincie Granada op ca 1300m hoogte over gaan komen we in een ander landschap. Het is veel mooier en gecultiveerder en het weer is er ook beter.

Ventas de Zafarraya ligt net over de pas en ook Alhama de Granada liggen mooi in de zon erg wit te wezen. Even voor Granada eten we een kop soep en rijden verder door SantaFe naar Bobadillo, waar ons hotel blijkt te liggen. We krijgen kamer 304 en met de sleutel ga ik de  kamer op. Er blijken 2 Krassers in bed te slapen en die worden boos wakker. Terug naar de receptie om een juiste sleutel met kamer. Later blijkt dat Eelco en Aafke uit Friesland kamer 301 moesten hebben, maar slecht gekeken hebbend, waren ze de kamer ingelopen welke men aan het opruimen was. Hun sleutel bleek leter ook niet te passen op de deur. Nu hebben we kamer 306, een mooie keurige kamer.

Na wat gerust te hebben gaan we per bus naar Granada om de binnenstad te bekijken. Mooie gebouwen en als eerste bekijken we een oud hospitaal met een leuke binnenplaats. Het San Juan de Dios. Dan gaan we verder de stad door, kerken, gebouwen, standbeelden, pleinen. Veel moois heeft Granada te bieden. Ook de slechts 1,5 m brede steegjes in de Alcaiceria  zijn erg leuk. Op een mooi plein wordt er gegeten, een sms naar de vruchtjes gestuurd en op tijd naar bed. We besluiten om toch morgen naar het Alhambra te gaan, ondanks onze reservatie voor zaterdag.

-  Gereden 171km  Hotel Camino de Granada (Bobadilla)

do 20-sep-2007
Schiphol - Malaga -Granada