Andalucia   fly&drive sep'07 terug vakanties
    home
terug naar overzicht Andalucia    

Di-25sep2007

 

Verplaatsing naar de kust. Als we Sevilla uitrijden langs de havens en een erg hoge brug over de Gualdalquivir zoeken we weer een weg door het binnenland, ver van de autobaan.  Op deze mooie route doen we Arcos de la Frontera aan. Dit stadje ligt hoog op een heuvel met uitzicht op een stuwmeer, wat volgens de kaart in het voorjaar vele malen groter moet zijn. Straatjes die nauwelijks een auto breed zijn en dus weer een doolhof. Erin is lastig, eruit komen kost nog meer moeite. Ook moeten er nog bussen met dagjesmensen gelost en geladen worden, dus lang verstopte straten. Omdat we niet per auto naar Cadiz willen, gaan we de auto stallen bij het hotel in Chiclana.

De bus vertrekt elke 15 min direct voor het hotel en rijdt langs de grote delta met zoutpannen. Cadiz ligt verbonden met 2 dammen op een eiland in een grote delta van zoutpannen. Het hele gebied kan onder zeewater stromen en dus de pannetjes vullen. Dan het water laten verdampen en het zout is gewonnen. Op de enkele hoogtes in de streek is alles vol gebouwd (veel hoogbouw) en het is dan ook erg druk. Rondom de delta wonen ca. 500.000 mensen.

Cadiz is een nette stad, erg druk maar schoon met een verkoelend zeebriesje. Een grote haven, maar geen echte oude toppers. Een aardige kathedraal, een mooie boulevard en mooie nauwe steegjes met kroegjes.  Opvallend in Spanje hoeveel kroegjes er in de binnenstad zijn met bierdrinkende klanten. Er wordt ook veel o% of Buckler of "sin alcol" gedronken, vooral in wegrestaurants. In NL not done na Youp van 't Hek.

Als we om 19uur naar Chiclana terug gaan, zie je alle ouders met hun kinderen in de stadsparkjes. Het is een Spaans gebruik om tegen bedtijd als de hitte afneemt, met de kinderen nog een loopje te maken.

Terug in Chiclana gaan we een pizza eten in een "takeaway" restaurant.

-         Gereden: 209km

Hotel Alboran te Chiclana

 

 

Cadiz