Andalucia   fly&drive sep'07 terug vakanties
    home
terug naar overzicht Andalucia    

Wo-26sep2007

 

Vandaag de route naar Europas echte zuidpunt, Tarifa. Het is bewolkt en als we onderweg naar Gibraltar rijden lijkt het even dat het gaat regenen. Deze kust heet Costa de la Luz en o.a. Zahara staat bekend om de harde wind en er wordt hier dan ook veel ge-kytesurfd.  Maar ook maakt men hier gebruik van windkracht. Door het hele landschap staan vele en vele windmolens. Ik denk zeker 1000.  In deze streek zijn ook veeboeren. Soms lijken de huizen op de haciŽnda's van Bonanza e.a. WildWest films.

Bij Tarifa varen de meeste veerboten naar Marokko, wat goed te zien is, ondanks de dikke wolk die er voor hangt. We halen zand op een strand, waar later blijkt de vrouwengevangenis ook aan ligt. Een grote groep jongens klimt tegen de muren en in de hekken die er bovenop staan. Er wordt geroepen en geschreeuwd. Truus vindt dit niet veilig en wil zo snel mogelijk weg. Van Tarifa naar Algeciras/Gibraltar ligt de weg door de kustbergen met hier en daar fraaie uitzichten.
Om Gibraltar in te komen is een hele onderneming. Flinke lussen in de weg en nog echte douane voor pascontrole. De rots is volgebouwd en Truus wil niet in de stoeltjeslift naar boven. Dus geen apen en er wordt enkel de zuidpunt bekeken. Parkeren kan echt nergens, Gibraltar is gewoon poepvol gebouwd. Op de zuidpunt is een parkeerplaatsje met uitzicht op Afrika op 24 km. Vele grote zeeschepen komen hier langs en zijn goed te bekijken.

Op de terugweg gaan we door een natuurpark. Mooie bochtige bergweggetjes met kurkeiken. Later weer vlaktes met veebedrijven, waarvan enkele alleen stieren.

-         Gereden: 330km
Hotel Alboran te Chiclana

 

 

Cadiz - Gibraltar