Andalucia   fly&drive sep'07 terug vakanties
    home
terug naar overzicht Andalucia    

 

Vr-28sep2007

 

Vandaag onze reisdag naar het laatste hotel in Antequerra. We rijden van Chiclana naar Medina Sidonia, weer zoŽn witdorp. Het ligt hoog op een heuvel en weer is het een crime om in het centro te geraken. Maar als we het centro eindelijk hebben gevonden, is het een nog grotere crime om eruit te komen. De ene straat lijkt nog meer op de vorige als de andere. Dan rijdt ik ook nog de verkeerde kant een eenrichtingsweg in en stuitten we op een hoop zand op de straat. Het straatje was ook nog net breed genoeg voor de auto en het loopt naar beneden en er zitten 2 draaien in plus 2 vuilnisbakken. Goede raad duur dus toch maar achteruit de helling op langs de 2 afvalkarren en 2 bochtjes. Ik geef mezelf uiteindelijk een grote pluim als het zonder krassen lukt.  Ook is het vanmorgen erg heiig en in Sidonia gaat het opeens regenen.
Via een van de vele plaatsen hier die Alcala heten rijden we het binnenland in over een erg mooie kronkelige bergweg. Via een erg mooi Ubrique rijden we naar Ronda. Ook hier is het weer druk en we vinden toch een parkeerplaatsje dicht bij de kloof. Weer veel fotoŽs van de kloof en brug en de mooie huizen. Er wordt gegeten en daarna gaan we weer verder ca 15uur. Ook nu valt er een vette bui als we net in de auto zitten. Toch schijnt ook af en toe de zon. In Ronda is het niet warm en Truus heeft haar jasje aangedaan. 
Verder via weer een erg mooie Sierra de Nuelva naar de Guadalhorce stuwmeren. Over een mooie weg waar we bijna niemand tegenkomen rijden we naar Antequerra. Hier is het even zoeken maar de beschrijving van Kras. Deze klopt als we maar van de goede richting naar deze plaats rijden. Het hotel blijkt een ouder mooi motel aan een parkeerplaats van de autobaan te zijn.
- Gereden: 302km
Hotel La Sierra te Antequera

 

 

 

Chiclana - Ronda - Antequerra