Andalucia   fly&drive sep'07 terug vakanties
    home
terug naar overzicht Andalucia    

Za-29sep2007

 

Vandaag verkassen we naar de kust voor onze 5 dagen Costa in Torremolinos.

Vanuit het motel La Sierra in Antequerra rijden we het binnenland in. Een zeer bochtige bergweg voert ons door een mooi landschap. Hoge steenmassa’s liggen aan de top. Het is de Torcal, rotsformaties waar de wind grillige vormen heeft uitgeslepen. Mooi maar ook nu is het bewolkt en even voor Alora valt er wat muggenpis. In Alora nemen we een koffie in en restaurant waar ik in 2005 met fietsvakantie ook heb gepauzeerd.

Bij Malaga is het druk en de weg naar Torremolinos is natuurlijk weer niet exact in de beschrijving te vinden. Maar we rijden gewoon door en de beschrijving van Kras klopt helemaal. Bij het grote hotel Cervantes kunnen we parkeren in de kelder en het ligt echt midden in de stad. De hoek om en we zitten op de Ramblas van Torremolinos. We schuifelen door de mensenmassa die bestaat uit veel en te dikke Engelsen en Nederlanders van onze generatie.

’s Middags is er een feria ter ere van San Miguel, de aartsengel waar ook het bier naar genoemd is. ’s Avonds is er een parade waar een groep soldaten een mooi stukje paraderen laat zien. Ook wordt een beeldje van de aartsengel op een heel groot zilveren plateau door wel 30 mannen meegedragen.
- Gereden: 124km
Hotel Cervantes te Torremolinos

 

 

 

Antequerra - Torremolinos