Andalucia   fly&drive sep'07 terug vakanties
    home
terug naar overzicht Andalucia    

Wo-03okt2007

 

Vandaag toch zon, ondanks de slechte voorspellingen. Op deze laatste dag een strandwandeling. Op blote voeten op de vloedlijn waar het maar moeilijk en zwaar lopen is. Je trapt met de voeten een heel eind in de fijne steentjes. Maar het is wel lekker lopen, niet te warm en met een zonnetjes. Vannacht heeft het geonweerd en of de zee ook wild is geweest  …. Er ligt heel veel bamboe op de vloedlijn en een tractor is bezig deze rommel op een grote hoop te schuiven, zodat de badgasten weer een normaal glad strand hebben.

Na een kop koffie/cappuccino, op de enige plek waar deze laatste lekker is, gaan we terug naar het hotel om toch nog een autorit te maken. Truus heeft wat minder zin, maar ik meen dat we maar 1x hier een auto ter beschikking hebben.

Via de autoweg om Malaga heen naar Algarobbo waar we de A7206 naar Archez nemen. Een prachtige bergweg met erg mooie uitzichten. Ver boven Archez in de Sierra Almijara (ca 2000m) hangt hevig noodweer en we zien ook 1x een bliksemschicht. Op een plek zie ik ook sneeuw op de top liggen, wellicht de neerslag van afgelopen nacht. In Arenas lunchen we en we hebben hier de beste lunch van de hele vakantie voor totaal 10 Euri. Een mooie afsluiter. Dan  vervolgen we onze rit door de bergen via Velez Malaga naar Colmenar, een plek waar we op 20 sep ook zijn geweest. Hier is men weer met de weg bezig en de asfaltmachine heeft heel wat kilometers van een nieuwe dikke zwarte laag voorzien. Heel Andalucia heeft op bijna alle wegen, prachtig nieuw zwart asfalt. Een donatie uit het wegenfonds van de EU ??? Ook is er erg weinig verkeer en vele "lege" wegen hebben een extra baan omhoog voor zwaar verkeer.

Bij Colmenar nemen we de A7000 de route pintoresque naar Malaga. Dit is echt een erg mooie weg, die zich hoog over de bergkam slingert, met weidse uitzichten over de dalen en op de achtergrond de Sierra Alhama. Vanaf een “mirador” op 900m heb je een fantastisch uitzicht over Malaga stad, de haven en de bergen. Enkele km’s verder en lager herhaalt zich dit nog enige keren. Helaas heb je van deze weg geen aansluiting op de autobaan, dus moeten we Malaga stad in, maar gelukkig kunnen we er snel een weg vinden naar de autobaan.

Terug in Torremolinos, pakken en de countdown naar de afreis kan beginnen.
- Gereden: 178km
Hotel Cervantes te Torremolinos

 

 

 

Torremolinos - Arches - Montes de Malaga