Fox reis nov2010   Argentinie - Chili - Brazilie          

Buenos Aires -Foz Iguazu - Rio De Janeiro

Wo 01 dec 2010

Dichterbij de Braziliaanse grens maakt de bus enkele stops en het eindstation is Foz Iguazu maar dan in Argentinië. Hier staat een aardige reisleidster (Anne) ons op te wachten. De koffers gaan in EEN busje en wij in het andere. De uitcheck uit Argentinië stelt niets voor en de incheck in Brazilië is ook snel gedaan. Omdat het zo laat in de middag is gaan we meteen door naar de Iguazu Falls. De helikoptervlucht staat als 1e gepland. Er is plek voor 6 en met nog een ander NL stelletje gaan we aan boord. Er kunnen helaas geen raampjes open, zodat we door de gebogen glazen deuren moeten filmen en knippen. De heli cirkelt enkele malen over de gigantische watervallen en de Parana en Iguazu rivier. Prachtige panorama’s en uitzichten die op ons netvlies ingebrand worden en op onze harde schijf dubbel beveiligd worden opgeslagen. Heel erg mooi. Dan gaan we het Natuurpark in aan de Braziliaanse kant. Over een makkelijk voetpad kunnen we langs het 7e natuurwereldwonder lopen. Het wordt steeds mooier en de hoeveelheden water worden groter. Magnifiek. Over een loopbrug kun je tot midden voor de grote waterstort komen en een geweldige zwaai nevel maakt iedereen zeiknat. Wet t-shirts dus ook nog. Wat is er op de wereld toch veel moois te zien. Per lift kom je tot boven de waterval en heb je uitzicht over de aanvoer. Weer prachtig. Ook hier weer stilte over zoveel moois, maar nu met veel gedonder en geraas van het massaal omlaag stortende water …………………

We worden per busje naar het hotel gebracht in Foz Iugazu. Een stad die leeft van de Falls met veel hotels en we krijgen een mooie kamer met 3 bedden.
Morgen gaan we per boot naar de Duivelskeel, de Argentijnse kant van de watervallen en gaan daarbij kletsnat worden. We moeten in zwemkleding of reservekleding aan boord van een boot.
Om 19:30uur gaan we met 8 leden van de groep uit eten. We worden naar een sjiek restaurant gebracht waar we lekker dineren. Te voet gaan we terug naar het hotel en melden ons voor de wake-up call om 06:30uur. Vlak bij het hotel 2 bars voor boven de 18.

Do 2 dec 2010

Vandaag lijkt het weer een fantastische dag te gaan worden. We gaan de Argentijnse kant bekijken. Omdat er een uur tijdsverschil is tussen AR en BR zijn we bij de opening van het park al bij de ingang. Het regent wel maar bij de ingang is het dan weer droog. Per treintje gaan we naar de upper falls. Hier lopen we ca 1 km boven de rivier om uiteindelijk bij het Garganta del Diablo of in het “keelgat van de duivel” te belanden. De grootste waterval stort zich hier in een 90m diep gat. Er staat een enorme waternevel die alle lenzen nat maakt en waar je tot op de rand naar beneden kunt kijken. Door de geweldige natte nevel kun je de bodem niet zien. De watervallen kunnen 700 of soms zoals nu ca 2000 m3 /min bevatten en daarom zijn er soms veel minder watervallen of juist meer. Veel water minder watervallen, ze vloeien in elkaar over als er meer water is. Geweldig. Dan gaan we per trein terug naar de halte Cataratas. Hier start een heel mooi pad over en vlakbij de vele watervallen. Weer opnieuw wordt de usb stick verder gevuld met prachtige plaatjes. In het park worden toekans, prachtige vlinders, monnikskap aapjes, vogels, puntneusbeertjes en leguanen gezien. Onder de loopbruggen zitten soms ook vogelnestjes, een met zelfs een eitje erin.
Na een lunchpauze dalen we af naar de onderste watervallen en gaan op de rondvaart boot. Je krijgt een waterdichte zak om al je kleren in te doen en je zwembroek kan aan, want we varen tot onder de watervallen. Zeike en zeikenat worden we. Maar de tour is spectaculair. Snelle spurten over het water en een sterk overhangende boot over het kolkende water. Prachtige sensatie !!
We varen een heel stuk terug en worden op een stil stuk Iguazu rivier afgezet. Een kleine 150m klimmen en dan stappen we op een truck om een uitleg te krijgen over het 67000 ha grote regenwoud park met de watervallen. Met recht 1 van de 7 natuur wereldwonderen. Bij de uitgang worden we om 15:30uur opgewacht door de lokale reisagente Anna en de chauffeur. Weer terug via de 2 grensposten naar ons hotel in Foz Iguazu (Br).  We hebben ons opgegeven voor de trip morgenochtend naar de 2e grootste stuwdam en waterkrachtcentrale ter wereld. Ook morgenmiddag fly to Rio ….
Vanavond na een vette regenbui gaan we op zoek naar de afgesproken plek met de jongens. Natuurlijk lopen we eerst verkeerd en het is behoorlijk klam weer. Ze zitten t.o. een podium, waar juist vandaag gospel en andere religieuze koren zingen. We horen een Iers koor zingen en later komt er een groep Fransciscanen en zelfs een priester in kazuifel bij het podium. Wij eten heerlijk een Braziliaans gerecht van de foto van de kaart, een goede keus. Terug in het hotel nemen we nog een afzakkertje met de 3 vrouwen van onze groep.

  

   

  voor grote foto's:  scroll even door naar beneden

e-mail sturen

het laatst bijgewerkt: 20 mrt 2013