home

 

Vakantie PyreneeŽn

do 29 juni t/m zo 17 juli 2005

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
30/06 01/07 02/07 03/07 04/07 05/07 06/07 07/07 08/07 09/07 10/07 11/07 12/07 13/07 14/07 15/07 16/07 17/07 vak

Morogues
vr 01-jul-2005

ateliers bezoek 
regio La Borne

nog meer (alleen maar) keramiek


kasteel Morogues

vr 01-jul-2005

Slecht geslapen omdat Truus weigerde het enige hoofdkussen met mij te delen. Ook veel regen en gesnurk van Jet in de kamer hierlangs.

Ik ben om 7 uur gaan wandelen richting kasteel Maupas even buiten Morogues. Het is zwaar bewolkt en fris weer, toch kan ik enige leuke fotoís maken. Om 08:30 kan het bestelde stokbrood voor het ontbijt bij de lokale kiosk worden afgehaald. Vandaag mag ik met 4 vrouwen op atelier tocht.
Eerst gaan we in Morogues bij Nadia Pasquer net achter de kerk kijken. Zij heeft o.a. prachtige tollen in allerlei vormen. Daarna gaan we richting La Borne een bezoekje brengen bij Genevieve Gay. Een jonge vrouw die mooie raku keramiek maakt. Ze is thuis bezig met de oven en wil de winkel die ze samen met enkele keramisten in La Borne heeft wel even openen. In deze winkel/galerie staat erg mooi spul opgesteld van o.a. Alfred Hering, Celine Nicolas en Genevieve Gay. Hering heeft een bonte collectie met kippen en Nicolas heeft keramiek met geheimpjes die ik erg mooi vind. Wat grof, groter en veel aarde kleuren. Genevieve heeft mooie sieraden met raku waarvan Truus een halssieraad koopt. Verder gaat de tocht langs Eric Astoul met mooie vazen, Emanuel Buchet welke duivels en andere rare gedrochten van keramiek heeft staan. Jean Linard met zijn museum van mozaiek kathedralen. Hij heeft in de loop der tijd een hele boerderij gebouwd en de tuin vol gezet met mozaieken sculpturen. Op het dak en aan de muren, maar in de tuin staat het vol met objecten, welke belegd zijn met bonte mozaieken. Heel kleurrijk en kitscherig en erg apart. We gaan richting Treigny, waar een expositie van meerdere keramisten is. Onderweg eten we een hapje onder de brug over de Loire in St Satur.

In Treigny is de expositie in een oud groot atelier, met 2 grote nog intacte ovens. Erg mooi en het glazuur zit met moppen aan het plafond. Natuurlijk moeten de dames testen of dit er ook aangebakken zit, maar nee, het laat los en het brokje valt zo in de handtas. Heel divers en mooi werk van meerdere kunstenaars. Onderweg bij Cosne een fotostop voor de mooie rose/paarse brug over de Loire.

Terug in La Borne gaan we koffie drinken bij Chez La Fille en naar de epicerie voor thee met taart. Hierbij bezoeken we nog 2 ateliers van astoul en West. West heeft erg mooi keramiek en hele mooie fotoís.

ís Avonds gaan we dineren in La Borne bij eetcafe Une Kilometre. Het is er druk en gezellig en het eten smaakt ook goed.

 

nog meer (alleen maar) keramiek


doorkijkje La Borne

Morogues
.mailen  home terug vakantie .terug naar home-Pyreneeen
       
.

.

.

.

.

.

..

ounter