home

 

Vakantie Pyreneeën

 

do 29 juni t/m zo 17 juli 2005

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
30/06 01/07 02/07 03/07 04/07 05/07 06/07 07/07 08/07 09/07 10/07 11/07 12/07 13/07 14/07 15/07 16/07 17/07 vak

Biarritz - Quai de Grand Plage

Vrij 08-jul-05

autorit Biarritz - kust


Biarritz - Quai de Grand Plage


Biarritz - Quai de Grand Plage

Vrij 08-jul-05

Vandaag gaan we nog naar de kust bij Biarritz. We willen nog wat “Belle Epoque” zien.  Rond 1900 was deze badplaats wereldberoemd bij de rijken de aarde. We rijden door Anglets en komen aan de kust ten noorden van Biarritz. Gratis parkeren en breed strand met de naam “la chambre de l’amour”. Zandhalen dus. Langs de kust verder naar Biarritz en we parkeren (betaald) bij het casino en het palais van koning NapoleonIII. Op de rots een eindje in zee heb je een mooi uitzicht op de kust en zijn bebouwing. Geen wind en een lekker zonnetje. Het doezelen is echter van korte duur. De donkere wolken van zee bereiken de kust en het begint te regenen. We rijden verder door Biarritz lnags de grote oude gebouwen en nog een golfbaan. In Bidart gaan we winkelen in een grote Mousquetaires van de Intermarche groep.

Nadat we wat food tot ons genomen hebben rijden we verder om o.a. lpg te tanken. Zo komen we aan de kust net op de Spaanse grens terecht in Hendaye. Ook hier moet weer een schepje zand worden meegenomen. Nu is het weer mooi zonnig weer en we besluiten om een ommetje over Spanje te maken. Onderweg gaan we bij een prima weghotel koffie drinken. Hier is het prijsverschil tussen FR en Spanje wel erg groot. Betaalden we gisteren € 6,20 voor een cappuccino en koffie, nu worden we verzocht € 1,70 te overleggen.

Een lange bochtige weg door Noord Spanje en weer via de col d’Ispegui en St.Etienne naar ons tijdelijke huis. In St.Etienne nog gezocht naar het oude dikke keien bruggetje wat ik op ansichtkaarten had zien staan. Hier dus enkele fotos genomen.

Terug in St Jean nog net het laatste stuk van de tour gezien. Robbie McEwen wint in Karlsruhe, waar ook een valpartij was in de tramrails. Enige jaren terug heb ik in Basel gesproken met een Rome fietser die er  toegetakeld uitzag. Hij was ook in de tramrails in Karlsruhe gereden.

’s Avonds nog gemaild naar het thuisfront bij een klein cafeetje aan de rand van St.Jean.  De PC stond in een piepklein kantoortje, onderkomen van tientallen vervelende vliegen. Buiten dreigen onheilspellende wolken opnieuw een lading nattigheid over deze droge streek te laten vallen.

Morgen vertrek uit een mooi St.Jean.


col d'Ispeguy

St.Etienne de Baygorry

St Etienne de Baygorry

St.Etienne de Baygorry

Parc d'Arradoy

Biarritz - Quai de Grand Plage
.mailen  home terug vakantie .terug naar home-Pyreneeen
       
.

.

.

.

.

.

..

ounter