home

 

Vakantie PyreneeŽn

 

do 29 juni t/m zo 17 juli 2005

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
30/06 01/07 02/07 03/07 04/07 05/07 06/07 07/07 08/07 09/07 10/07 11/07 12/07 13/07 14/07 15/07 16/07 17/07 vak

Wo 13-jul-05

Sevignac - Lourdes - Bagneres

Wo 13-jul-05

Na het ontbijt vertrekken we richting Lourdes. Een mooie heuvelachtige weg via Nay naar de Mariastad. In Lourdes peuren we onze auto in een parkeergarage en gaan prullaria en devotiŽn shoppen. Truus wil voor al haar broers en zussen een flesje gewijd kraanwater meenemen. Er is keus genoeg, van piepklein flesje tot 5 liter jerrycans. Rozenkransen, medailles, kaarsen  etc. Richting grot liggen de shops aan elkaar en de ene shop spreekt nog beter Nederlands dan de ander, volgens de opschriften boven de winkeltjes. Ik laat mijn bijna volle datakaart van het fototoestel op een CD zetten (Ä10) en maak zo weer plaats voor de volgende 300 digitale plaatjes. De kerk op de grot is mooi en majestueus. Grote toegangspaden omhoog en de vele vele mensen zijn duidelijk onder de indruk van deze bijzondere plaats. In de beneden kerk is een Spaanse dienst en Truus steekt hier de beloofde kaarsjes aan. Richting grot zijn steeds meer rolstoelers en bij de grot liggen mensen met de kont omhoog te bidden op de knieŽn te bidden. Bij moslims met lange jurken kleedt e.e.a. toch iets netter af. Achter de grot is de stookplaats, kaarsen van wel 2 meter worden hier aangestoken om wie zal het zeggen hoe lang te branden.

Op de weg terug vult Truus al haar flesjes en ook de flesjes voor onze vruchtjes. Zij wilden een kitsch plastic beeld flesje, waarvan het hoof de dop is. Ook hierin waren vele formaten verkrijgbaar.

Truus wilde het huis van Bernadette zien, maar die heeft net middagpauze, zodat we weer terug naar de auto gaan en richting Bagneres rijden om in die buurt een hotel te vinden. Dit gaat boven verwachting snel en na 45min hebben we een kamer voor 3 nachten, met balkon aan het centrale plein van Bagneres.

Als ik ga vragen waar ik kan internetten zie ik op de terugweg dat de rechter achterband half leeg staat. Omdat er net een bergetappe van de tour op TV is, gaan we na de aankomst het wiel verwisselen. Hierna ga ik naar een garage voor reparatie, maar deze zijn net aan het afsluiten. Maar een vriendelijke monteur wil wel even kijken naar de band en moet concluderen dat deze op is. Goede raad is dus letterlijk duur; een Dunlopband is niet te krijgen en dus wordt uiteindelijk overeengekomen dat er 2 nieuwe opgelegd worden. Maar pas op vrijdag 15 juli. 14 juli is het feestdag. ís Avonds feest op het plein, zodat Truus klaagt over herrie.
.mailen  home terug vakantie .terug naar home-Pyreneeen
       
.

.

.

.

.

.

..

ounter