home

 

Vakantie Pyreneeėn

 

do 29 juni t/m zo 17 juli 2005

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
30/06 01/07 02/07 03/07 04/07 05/07 06/07 07/07 08/07 09/07 10/07 11/07 12/07 13/07 14/07 15/07 16/07 17/07 vak

pic du midi

Vrij 15-jul-05

cols per auto en lichtprocessie Lourdes


straat Lourdes


Arrens-Marsous

Vrij 15-jul-2005

Vandaag gaan we de bergen over en naar de lichtprocessie in Lourdes. Maar eerst hebben we een afspraak bij de Peugeot garage voor het vernieuwen van de banden. Als er afgerekend wordt, is het €50 goedkoper als is afgesproken en ik denk in mijn onnozelheid dat dat komt omdat ik geen uitgebreide rekening hoef. Als we moeten wachten om de weg op te rijden tikt de meneer waarmee ik eergisteren de prijs mee heb afgesproken op de auto, ze hebben de verkeerde banden laten betalen, dus alsnog bijbetaald.
Na een bezoek aan de Intermarch gaan we de Tourmalet op en laat ik Truus zien, wat ik gisteren heb uitgevoerd. Boven is het nu wat milder van temperatuur en drinken we wat. In de afdaling pauzeren we in de buurt van Bareges bij een terrein waar parasailers landen en waar met squads gereden kan worden. Aan een beekje wordt de koelbox aangesproken en een korte ligpauze ingelast.
Via Luz St.Sauveur rijden we naar Argeles Gazost. Hier nemen we de weg naar de Col du Soulor. Een mooie weg met verschillende dorpen. Boven op de Soulor weer pauze en ik loop een eindje op.

Het is erg warm, zoniet snikheet en we rijden weer terug naar  Argeles waar we de weg naar Lourdes nemen. In Lourdes leggen we even aan bij weer een grote super, nu een Casino. Binnen in de winkels is het heerlijk koel en er is van alles te koop. Nadat we de auto een wasbeurt hebben gegeven  rijden we ca. 18uur Lourdes in om een parkeerplek te zoeken en we kunnen vlakbij de kerk een plekje vinden. In Lourdes weer een terras en mensen kijken. Er zijn veel rolstoelers met een jonge jongens die duwen en heel bijzonder enkele Afrikaanse vrouwen die een grote jerrycan Lourdes water op hun hoofd dragen. Om 20uur gaan we richting kerk en grot. Nu is het nog niet druk en Truus loopt even door de grot langs Maria.   In heel korte tijd stroomt het vol met pelgrims die de processie gaan lopen. Allemaal met een kaars in de handen. Om 21uur is de processie opgesteld en in een lange stoet gaan ze zingend kris-kras over het plein voor de kerk. Ondertussen wordt er in het Spaans, Nederlands, Duits, Engels en Frans de kruisweg gebeden. Een bijzonder welkom wordt er gedaan aan een Oostenrijkse, Spaanse, Engelse en Belgische bedevaart. Een bijzonder schouwspel en indrukwekkend om te zien. De bedden en rolstoelers krijgen een plek vooraan om de Mis die wordt opgedragen bij te wonen.

Om 22:30uur rijden we naar ons hotel in Bagneres.  


kerk Lourdes

stront met vlieg

meibloempjes in juli

(oud) paard

kerk Lourdes

bloempje

Maria grot

col du Tourmalet

licht processie

col du Tourmalet
.
.mailen  home terug vakantie .terug naar home-Pyreneeen
       
.

.

.

.

.

.

..

ounter