home

 

Vakantie PyreneeŽn

 

do 29 juni t/m zo 17 juli 2005

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
30/06 01/07 02/07 03/07 04/07 05/07 06/07 07/07 08/07 09/07 10/07 11/07 12/07 13/07 14/07 15/07 16/07 17/07 vak

klooster in Souillac

Zo 17-jul-05

Souillac - Venray


spoorweg viaduct Souillac


kerk Souillac 12e eeuw

Zo 17-jul-05

Na het ontbijt ga ik nog even een foto maken van de gedeeltelijk ingestorte kerktoren uit 1200. Gisteren hadden we hierbij op het terras gezeten. Bovendien beschikt Souillac nog over een kasteel, dat ook digitaal wordt vastgelegd en op de uitvalsweg is nog een mooi treinviaduct over een verkeersplein aangelegd.

We rijden richting Brive, waar we Clermont-Ferrand aanhouden, om daar door te steken naar het noorden naar Bourges. Omdat de reis lang is stoppen we hier en daar en nemen iets vaker de autobaan. In de buurt van Clermond kopen we stokbrood en maken nog een kiekje van de Puy de Dome op afstand. In Bourges nemen we de D940 om onderweg naar de tour op TV te gaan kijken. Maar we moeten geld pinnen en een cafe zoeken met TV. Deze combinatie blijkt wat moeilijker te zijn als het lijkt. In 2 dorpen is geen pinautomaat en in het 3 dorp (Aubigny) is een pinautomaat en een cafe met een TV maar hier zitten 6 chinezen met formulieren voor zich naar de paardenraces te kijken/gokken. Dus weer terug naar de wereldomroep in de auto. NB: Aubigny is een heel mooi stadje en prachtig aangekleed met bloemen. Bij Gien nemen we weer de autobaan en bij Montargis steken we weer door over de N60 naar de autobaan richting Sens, Troyes en Reims. Bij Chalons En Champagne nemen we de verkeerde afslag richting Luxemburg. Een kleine omweg in kmís. Beredenerend en calculerend tanken we niet in Frankrijk maar pas in Luxemburg. Niet geheel zonder risico, want met de lpg en de benzine is dit maar net te doen. Als dan ook de lpg stand zich niet laat omzetten, komt er enige paniek. Op een parkeerplaats moet er even op alle kleppen onder de motorkap worden getikt en het lukt om weer op benzine te rijden. In Luxemburg meteen naar LPG gevraagd maar dat is 30km verder in Belgie. WE eten wat in Luxemburg en rijden door over de grens. Het is inmiddels na 23uur en het tankstation in Belgie heeft geen dienst meer. Goede raad is duur. Ik neem de gok dat Martelange nog bestaat, waar de Luxemburgse kant van de weg uit tankstations, sigaretten en drank verkoop bestond. En jawel bij het eerste tankstation wordt genoeg benzine getankt om thuis te komen, maar ook hier is er geen LPG.

Door nachtelijk Bastogne wordt weer naar de Ardennen autoweg gereden en via Luik arriveren we in NL en om 02:30uur vermoeid in Venray.


col de Puy de Dome

de graanschuur van Fr.

kilometer staatje


Aubigny (Bourges-Gien)
.mailen  home terug vakantie .terug naar home-Pyreneeen
       
.

.

.

.

.

.

..

ounter