Fietsvakantie  Marbella  09 t/m 16 april 2005

F o t o -'s

links: 


toerclub ysselsteyn

fietsvakanties

website Ger Geerets

Foto's:   Hans Philipsen, Wim Janssen en Ger Geerets

temperatuur Marbella apr-2005

mailen naar Ger Geerets:


Costa del Sol


Zaterdag 09 april 2005

Onze vlucht MP343 vertrekt om 17:40uur. Hiervoor moet er al rond 13uur afgereisd worden naar Schiphol. Wim rijdt met Hans en Truus brengt mij naar Holland. De incheck met de fietskoffers gaat voorspoedig en de vlucht is ook prima. In Malaga per bus door een donker Spanje naar Marbella.
Het appartement in  hotel Sultan Club ziet er goed uit, maar het hotel lijkt een beetje uitgestorven.

 

.

 

 

top 


Zondag 10 april 2005

Fietsen:  Coin - Fuengirola     =     107 km en 1507 m hoogte

Na het bunkeren bij het goede ontbijtbuffet, halen we de fietsen uit de koffers en bouwen die weer op. Onze 1e rit gaat via Coin naar Fuengirola en terug via  de kust. Meteen buiten Marbella begint de klim de Andalusische bergen in. Het eerste witte bergdorp Ojen ligt op ca. 300m.  En nadat ik net als vorig jaar even het laatste deel van het ontbijt op het witte maagdelijke muurtje van het viaduct te drogen leg, kan ik weer genieten van het zonnige landschap.  Een mooie klim vanuit Ojen naar ca 600m. Als we dan over de 1e bergrug heen zijn, rijden we via Monda naar Coin. Dit witte stadje ligt aan weerskanten van een laagte met steile straatjes. Richting kust weer even omhoog en dan door veel groen naar Fuengirola. Nu proberen we de weg naar Marbella te vinden. Maar de enige weg is een stadsautoweg met druk razend verkeer. Een verkeersbord geeft aan dat dit niet bedoeld is voor wandelaars. We zoeken een weg via buitenwijken, maar steeds rijden we ons vast en keren dan weer terug naar de drukke weg. Uiteindelijk nemen we het betonpad aan de rechterkant van de vangrail. Toch blijven we als malloten zoeken naar een geschiktere weg, ons steeds weer vastrijdend aan de kust of bij  een van de talloze Golfclubs en appartementen complexen. Zo maken we achteraf 53km waar de afstand volgens de kaart 30km is.
Na een barre en maar snel te vergeten fietstocht zijn we om ruim 17uur terug in het hotel. Op tijd voor de finale van het kasseitje voor Tom Boonen.in Parijs-Roubaix.
's Avonds eten op de boulevard en een pintje gepakt.

.

.

 

 

 

 

top 


Maandag 11 april 2005

Fietsen:  Ronda - Farajan      =       142 km en 2356 m hoogte

Weer prachtig stralend weer. 
Vandaag rijden we richting Ronda. Eerst weer wat geklojo met de drukke autoweg ca. 9 km naar Puerto Banus. Bij San Pedro gaat een 2-baans weg naar Ronda. Buiten San Pedro klimt de weg meteen. Ik bereken wat percentages via mijn hoogtemetertje en km-paaltjes: 6%, 8%, 2%, 4%, 5%. Na 15km zitten we op 1065m. 
Prachtige vergezichten op de omgeving en zee en ver weg ligt de rots van  Gibraltar. Het verkeer is zeer vriendelijk voor ons. De vele zwaarbeladen vrachtwagens houden keurig op afstand in om als  er plaats is met een flinke boog ons te passeren. Er staat een sterke frisse bries, maar de zon maakt het aangenaam. Het hoogste punt van deze route ligt op ca. 1200m. Ronda ligt weer een flink stuk lager op een heuvel. De attractie van deze stad is de brug over de kloof in het centrum. In een parkje kun je in de 200m diepe afgrond kijken en op de brug is ook een mooi uitzicht. Vele dagjesmensen. We maken alle 3 een foto reportage en versterken de innerlijke mens bij de kerk. 
Hierna rijden we Ronda uit richting Cadiz om na 15km de afslag naar o.a. Farajan te nemen. Een prachtige stille route door kleine dromerige witte stadjes. Veel stijgen en dalen. Als we in Juzcar aan een local vragen waar we aqua kunnen kopen, vraagt hij ons mee te komen naar zijn huis. Vanaf zijn balkonnetje besproeit hij eerst de tuin en als het water fris is, mogen wij onze bidons vullen.Heel aardige Spanjaard, alsnog bedankt.
De vele olijfbomen staan nog zonder blad, wel bloeit er veel geel, zoals brem en mimosa.
Op de terugweg naar de kust, maken we enkele fotopauzes om het landschap vast te leggen.
"Kaputt wie Hund", volgens Hans, komen we terug in Marbella. Een mooie, lange en zware  rit die veel vocht heeft gekost en na een douche weer in balans wordt gebracht  op de boulevard.

 

.

 

top 


Dinsdag 12 april 2005

Fietsen:  Monda - Tolox       =       83 km en 1499 m hoogte

Weer prachtig stralend weer.  
Vandaag gaan we naar Tolox. Een stadje liggend aan het eind van een asfaltweg. Via het stadje Ojen naar Monda en door een sterk glooiend landschap via Guaro naar de doorgaande route van Malaga naar Ronda. Veel sinaasappel plantages en de bomen hangen vol vit-C bommetjes. Tolox is een pittoresk intens wit en uitgestorven stadje met steile straatjes en steegjes. Veel oude mensen die op straat een praatje maken en hun rustige bestaan bespreken. Op een terrasje met mooi zicht op het stadje nemen we een heerlijke salade met brood.
We gaan dezelfde weg terug en bij Ojen nemen we de rondweg hoog boven het plaatsje om enkele fotostops te maken.  Een prachtige serene bergstreek, dicht aan de kust en dicht bij de toeristen massa van de Costa del Sol. Ik heb "dikke" bovenbenen, Hans ontbreekt de motivatie  en Wim fietst vrolijk voor ons uit. Morgen nemen we eensgezind een rust(ige) dag.
s'Avonds aan de boulevard weer hetzelfde tafereel maar nu met voetbal op de TV. 

 

.

.

 

 

 

top 


Woensdag 13 april 2005

Fietsen:  Istan     =       43 km en  586 m hoogte

Weer prachtig stralend weer.  
Vandaag gaan we naar het Marbella bergstadje Istan. Opnieuw over de autoweg, net voorbij de mooie moskee en langs weer een grote mooie golfbaan het binnenland in. Grote appartement complexen in terra kleuren op prachtige locaties, klaar om opgekocht te worden als verzorgingshuis door onze ziektekostenverzekeraars. De weg loopt met verschillende afzinken en steile klimmen door een mooi landschap. Soms is er zicht op het stuwmeer wat ver beneden ligt. Istan ligt op ca 350m hoogte en de weg vanaf
de kust ca 15km. Net voor het stadje halen we een Spaanse ATB-er in. In het stadje vraagt hij ons mee te komen naar de Fuenta (bron). Een fraai plekje met een mooie tegelmuur en een riviertje wat door een soort goot loopt, waar vroeger de was werd gedaan. 
Door de steile straatjes naar het centrum en kerk. Even gaan we het eenvoudige kerkje binnen. Voor een muntje kun je enkele minuten een kaarslampje laten branden. Zo kan het kerkje wit worden gehouden, misschien een tip voor Kevelaer. Toch heeft een walmend kaarsje naar mijn mening een directere weg met boven. Een oud mannetje wijst ons om vooral achter het kerkhof naar het uitzichtpunt te gaan. "Bueno mirador", zegt hij. Na een hapje eten gaan we het verrekte steile straatje af naar beneden en na een bezoekje aan het kerkhof naar het uitzichtpunt op een heuvel. NB: men begraaft hier in nissen boven de grond. Het resultaat lijkt een beetje op een urnenmuur. Mooi onderhouden met veel bloemen.
Het uitzichtpunt is nieuw en ligt op een fraaie locatie met zicht op het stadje en het stuwmeer. Een heel mooi panorama !
Terug naar Marbella weer "geklojo" op de autoweg.. Hebben we zo weinig kamikaze gevoel dat we de weg steeds proberen te mijden? Het verkeer raast als een gek en elke afslag/oprit is in onze ogen levensgevaarlijk.
Terug in het hotel gaan Wim en ik even zwemmen in het ijskoude maar mooie buitenbad. Hans gaat internetten in een hotel in de buurt. 's Avonds boulevard en eten, voetbal van PSV en  afzakkers. 

.

.

.

 

top 


Donderdag 14 april 2005

Fietsen:  Coin - Alora     =      122 km en 1853 m hoogte

Weer prachtig stralend weer, alhoewel er enkele wolkjes te zien zijn en het is iets heiig. Hans had op internet gezien dat het ook minder warm zou worden. We gaan na het ontbijt weer via Ojen en Coin. Bij Coin raken we Hans kwijt als deze iets achterblijft Als Wim en ik terugrijden staat hij op het 1e viaduct van de rondweg om Coin. Gezamenlijk duiken we Coin in naar beneden. Aan de uitvalsweg naar Camara is een gloednieuw luxe winkelcentrum met een super BurgerKing. Mooie schuine glazen pui, waarover water stroomt. Het ziet er erg gelikt uit. Via het binnenland gaan we door Villafranca het heuvelland in langs de rivier de Gualdahorca. Op de drukke wegen houdt het verkeer goed rekening met fietsers. Een pluim voor de Spanjaarden !! Al van ver zie je Alora liggen gedrapeerd over 2 heuveltoppen. Op een heuvel ligt een moors kasteel, het Castilla Arab. Over diverse wegen die allemaal ontzettend steil zijn kun je het stadje in. Een wirwar van steegjes, het ene nog steiler dan het andere. Ik moet dan ook 3x lopen, omdat ik het voorwiel los trek. Het Castillo valt van dichtbij wat tegen, maar ligt op een mooi uitzichtpunt. Van hier heb je een mooie strategische blik over de hele streek.
Beneden aan de overkant van de rivier ligt El Puente en een groot wegrestaurant, waar we gebruik van maken om de innerlijke mens te verzorgen. Er zit een groep Engelse ATB-ers te eten en aan het bier. (om 14uur)  Maar ja, ze hebben hun route van vandaag erop zitten. Wij fietsen aan de andere kant van de rivier terug en steken bij Pizarra weer over. Verder rijden we dezelfde weg terug. Om 17:15uur zijn we weer in Marbella met 122 km in de wieltjes.

 

.

 

.

 

top 


Vrijdag 15 april 2005

Fietsen:  Pujerra     =    89 km en 1865 m hoogte

Weer prachtig stralend weer.  
Mijn voorstel aan de jeugd is om er nog eens flink tegen aan te gaan met een rondje Ronda, El Burgo, Yunquera en Monda, ca 140km en 3500m hoogte. Maar Hans heeft niet de illusie dat hij dat wil. De moraal, hé. Ook Wim heeft bedenkingen. Ik zou dan naar Pujerra rijden, wat we nu met zijn drieen doen. Toch weer een klim naar 1065m bij Puerto El Madrono.  Hier is de afslag naar Pujerra. Ook Pujerra ligt te dromen aan het eind van een asfaltweg en van de wereld in een serene rust. Een hartstikke mooie route met de laatste 7km naar het stadje, door en langs kastanjebomen. Alle bomen zijn in knop en na een mals buitje zullen ze openspringen en de hele bergstreek groen maken, wat me erg mooi lijkt. Net voor Pujerra een grote coöperatieve opslagplaats voor castañas. Ook een bizar iets, is een strook met eucalyptus bomen, met dor wit ritsel blad. Net herfst en dat in april. Een hapje in een restaurantje met een menukaart, waar van alles opstaat maar niet voorradig is. Kip voor slechts 2 personen, van de 5 supa's is alleen de varkenssoep op tafel te zetten. Dus wordt het een mix salata, welke ook goed smaakt. De weg terug is hetzelfde als heen, maar nu meer afdalen. Ook staat er een flinke wind, die de fiets gevaarlijk laat zwiepen. Met daalsnelheden van tegen de 60km is het oppassen. Enkele fotostops op de terugweg om het zichtbare wazige Gibraltar te fotograferen. Onbereikbaar ver weg (85km) voor fietsers over een snelweg. Dus geen blik op de enige plek in Europa, waar apen in het wild leven. In de afdaling heb ik 15km een bus op veilige afstand achter me. In San Pedro gaat dan ook als dank het handje op.
Terug in Marbella hebben we weer 89km en 1865m hoogte in de wieltjes.

Vanavond wordt er na het eten wat doorgezakt in een Engelse tent. Morgen is het tenslotte zaterdag/vertrekdag.

..

 

top 


Zaterdag 16 april 2005

Weer prachtig stralend weer.  
Vandaag uitslapen en na het  ontbijt om 09:30uur gaan we onze fietsen demonteren en inpakken in de koffers. Rond de middag gaan we oud-Marbella bekijken. Mooie steegjes, geplaveid met klinkertjes en marmer. De kantelen van een burcht op een heuvel. Mooie drukke pleintjes met talloze terrasjes. Terug in het hotel verdoen we onze laatste uren aan het mooie zwembad.

Om 18uur komt de bus voor de transfer naar Malaga. Een Hollands stel met kind, waarvan de vrouwelijke helft, ontzettend blij is dat ze na 2 weken weer Nederlands kan praten met iemand anders dan haar man. Het gehalte is erg blond. Ze stelt dan ook de onnozele vragen en slaat de idiote antwoorden op,  op haar compacte harde schijfje in het bovenkamertje.
Na een voorbeeldige vlucht van MartinAir MP344 landden we om 00:30uur op een nat en regenachtig Schiphol. Marion  staat Hans al op te wachten en ik rijd met Wim naar Venray.

Opnieuw een mooie inspannende fietsvakantie, door een erg mooie bergstreek en prachtig weer. 
Wim en Hans bedankt voor de kompeneej.

.

 

Fietsvakantie Marbella 2005  

datum plaats km alt
10-apr-05 coin - fuengirola 107 1507
11-apr-05 ronda - farajan 142 2356
12-apr-05 monda - tolox 83 1499
13-apr-05 istan 43 586
14-apr-05 coin - alora 122 1853
15-apr-05 pujerra 89 1865
. totaal  586 km 9666 mtrs

 

 

 

 

top 

mailen naar Ger Geerets:

website Ger Geerets

fietsvakanties

. .