DAG profielen


Zondag 14mei Alberobello  163km 975alt.
Opnieuw prachtig zonnig weer. Onze langste rit staat voor vandaag gepland. Het moet er erg mooi zijn, ook hebben we wat plaatjes gezien toen de Giro daar op vrijdag arriveerde. Gisteren waren vooral de kleine wegen weer slecht en we hebben ook stukken gehad over de Strada Provincial die eigenlijk perfect waren en ook nog eens rustig. We hebben voor vandaag een nieuwe route gemaakt over alleen SP wegen. We vertrekken rond 9 en koersen opnieuw weer door een olijfbomen landschap. Maar al snel komen de in plastic gehulde druivenvelden. Alles zit onder de plastic. Dan weer een zone met veel kersenbomen en in de buurt van Alberobello waar ook steeds meer trulli te zien zijn, is het landschap meer velden met weiland en akkers. Ook al weer enkele koeien gezien.
Alberobello is heel erg toeristisch, maar ook erg mooi en zeker de moeite waard. Een straat met alleen restaurantjes en prullaria. Nauwe steegjes omhoog waar alleen maar trulli aanliggen. We nemen een pauze met cola en zoete croissants, net als vanmorgen in Bitonto. In Bitonto was de Spar dicht en we moesten dus naar het coffeteria, waar ze enkel zoetigheid verkopen. Dus zonder gebakken eieren en stevig brood op pad gegaan en het is tot hier prima gegaan. Op de terugweg weer enkele stops gemaakt voor een cola of foto.
Terug in Bitonto weer vochtbalansen met Dreher pils en ís avonds weer een pizza op het terras waar veel jongeren zitten, maar het is een van de weinige buitenterrassen. Ook hier wordt een joint gerookt, net als op andere plekken in Bitonto. Je ruikt de hasj vaak in de stad met ca 50.000 inwoners.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

webmaster: Ger Geerets

het laatst bijgewerkt:   mei2017