home

 

Vakantie Pyreneeen

 

do 29 juni t/m zo 17 juli 2005

 

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
30/06 01/07 02/07 03/07 04/07 05/07 06/07 07/07 08/07 09/07 10/07 11/07 12/07 13/07 14/07 15/07 16/07 17/07 vak
do 30-jun-2005

autorit 
Venray - Morogues 

Autorit vanaf 06:30 uur via Bastogne en Bouillon in Belgie en Reims, Troyes en Sens in Frankrijk naar Montargnis. Hier nemen we de RN naar Sancerre en Morogues. In Morogues arriveren we om ca 17uur en worden we verwacht door Jet, Nella en Riky.

Gezamelijk dineren.

vr 01-jul-2005

ateliers bezoek 
regio La Borne

Bezoek aan veel ateliers in het keramiekdorp La Borne en omgeving. Verder bezoek aan een mooie expositie in Treigny ca 40 km richting Auxerre, met 2 grote nog intacte ovens.
za 02-jul-2005

autorit  
Maroque - Cap-de-Pin

Vertrek naar de Pyreneeen, met onderweg een bezoek aan de ruinestad Oradour bij Limoges. In deze plaats werd de totale bevolking op een namiddag in juni 1944 bij elkaar gedreven in de kerk, waarna de kerk en het dorp werden platgebrand. Slechts enkele van de 700 bewoner hebben dit drama overleefd. Het dorp is een eind verder weer opgebouwd en de ruines zijn nu een museum. Onderweg lekkere picnic en via de Perigord naar Bordeaux. Ten zuiden Bordeaux in Cap-de-Pin bij Hotel Napoleon III overnacht.
zo 03-jul-2005

autorit  Cap-de-Pin  - St.Jean Pied Port

Autorit via de Atlantische kust bij Ondres (natuurlijk zand halen) naar Bayonne. Hier nemen we een rustige route door Baskenland en nemen een stukje Spanje mee om in St.Jean de Pied Port onze gereserveerde accomodatie te betrekken. 's Avonds dineren in het aantrekkelijke stadje.
ma 04-jul-2005

autorit Pamplona

Wegens de regenachtige vooruitzichten gaan we een dagje naar Pamplona in Spanje. Hier zijn de voorbereidingen voor de stierenfeesten in volle gang. Onderweg zien we honderden Santiago pelgrims de Pyreneeen overgaan. 's Avonds weer dineren in het aantrekkelijke stadje.
di 05-jul-2005

fietsen Col d'Ispeguy 
St Jean bekijken

Vandaag is het mooi weer, dus ga ik fietsen. De ca 6km klim naar de col d'Ispeguy wordt gedaan en nog een rondje over vlakker terrein. 's Middags gaan we St.Jean bekijken en ansichtkaarten versturen.'s Avonds weer dineren in het aantrekkelijke stadje.
wo 06-jul-2005

hangbrug Gorges 

Vandaag weer mistig, maar de wereldomroep meldt ook dat er opklaringen komen. We rijden via een erg steile, mistige en natte col naar Iraty om via Larrau bij het startpunt van de wandeling naar de hangbrug te geraken. Hier lopen we eerst met regen later met zon over een steil pad naar de brug over de kloof. Later rijden we via Mauleon weer terug naar St.Jean om thuis op het appartement te eten. 
do 07-jul-2005

fietsen Col d'Ahusdy en
autorit Spanje

 

Opnieuw mistig en nat. Dus besluiten we om de grens met Spanje maar weer op te zoeken omdat het over de bergen misschien droog is. Weer komen we langs vele pelgrims en belanden we in een pelgrims klooster. Via nog een rondje door Spanje gaan we weer retour naar St.Jean om weer ons keukentje te gebruiken voor de warme hap.
vr 08-jul-2005

autorit Biarritz

 

Vandaag rijden we naar de kust bij Biarritz. De mooie huizen bekijken van begin 1900 toen Biarritz nog allure had en hier koningen op vakantie kwamen. Het weer is erg wisselvallig. Tussen de felle buien is het prachtig weer. Via een lange route door Spaans baskenland weer terug naar St.Jean.
za 09-jul-2005

autorit  St.Jean de Pied Port - Sevignac

De autorit gaat vandaag via Mourenx naar Pau. In Mourenx zijn we nog te vroeg om de startset op te halen en in Pau verkennen we de aankomst op Place de Verdun, die vol staat met auto's en caravans. We nemen intrek in ons gereserveerde hotel in Sevignac en ik rijd 's middags naar Mourenx op en neer, 87km en 1035m klimmen over alle bultjes onderweg. Het is er al druk.
s'Avonds heerlijk gegeten en op tijd te bed.
zo 10-jul-2005

bezoek Mourenx 
Village Accueil 

Vandaag gaan we naar Mourenx om de startset op te halen. In het Village Acceuil staan veel stands van de Toursponsors. We maken een rondgang over het terrein en door braderie vierend Mourenx. Bij de grote tombola valt op mijn startnr. zowaar de 7e prijs, een Santini koersbroek. Omdat de gratis pastaparty zo druk is, gaan we weer heerlijk eten in ons hotel en vroeg naar bed.
ma 11-jul-2005

fietsen L'Etape du Tour

Vandaag DE fietsdag
Al om 5uur ontbijt en om ca 6:15 uur in Mourenx. Een zware rit van 180 km over o.a. Marie-Blanque en Aubisque. Maar de onvoorziene colletjes op 160km zijn echt zwaar.
Ook Truus heeft een zware en lange dag. Vanaf 06:30uur moet zij zich in Pau vermaken, met een boek lezen, terrasje en wachten in de brandende zon. Ook zij is blij om na zoveel uren weer in het Venrods verstaan te worden.
di 12-jul-2005

autorit L'Etape du Tour

Vandaag rijden we de L'Etape du Tour nogmaals, maar dan per auto. 
Alleen op de Ichere is de rommel opgeruimd, maar op de andere ravitailleringsplaatsen ligt nog alle zooi. 
Ook vandaag is het prachtig weer en we liggen enkele uren te soezen op de flank van de Soulor. Nogmaals een heerlijk gastronomisch diner in Les Bains de Secour.
wo 13-jul-2005

autorit  Sevignac - Lourdes - Bagneres de Bigorre

Na het ontbijt gaan we richting Lourdes. We brengen een bezoek aan de souvenirs winkels, de Lourdes-waterkranen, de kerken en de grot. We kijken naar alle pelgrims en de devotie bij Maria. 
In Bagneres de Bigorre zoeken we een hotel en vinden dit op het plein. Later blijkt mijn achterband van de auto lek te zijn. Omdat het morgen 14 juli is kan dit pas 15 juli gemaakt worden.
do 14-jul-2005

fietsen Col du Tourmalet

Vandaag warm weer en toch tijd om de Col du Tourmalet te fietsen. Met mij nog zeer veel anderen bedwingen de reus van de Pyreneeen. Lekker eten op het terras op het marktplein en kijken naar de Tour TV uitzending. 's Avonds nog een groot vuurwerk wegens de 14e juli.
vr 15-jul-2005

auto Col du Tourmalet - Aubisque
+ lichtprocessie Lourdes

Vandaag eerst weer een echt reservewiel in de auto en over de Col du Tourmalet naar Argeles Gazost. Van hieraf naar de Col de Soulor. Goed op tijd in Lourdes om te winkelen in de grote Intermarche, terrasje. Om 19uur bij de grot, waarna aanvang wordt gemaakt voor de lichtprocessie. Om 22:30uur rijden we weer terug naar Bagneres.

za 16-jul-2005

autorit via Col de Peyresourde naar Souillac (Dordogne)

Omdat de hitte maar toeneemt, besluiten we om niet op een col te overnachten voor de tourkaravaan. Via de col d'Aspin en de Col de Peyresourde belanden we in Luchon. Vanaf hier gaan we richting Toulouse om in Souillac de Dordogne een onderkomen te zoeken. Ik ga nog een rondje fietsen van ca 40km.

zo 17-jul-2005

autorit Souillac (Dordogne) - Venray

Vandaag een lange rit van 1300km naar Venray. Via Clermond Ferrand naar Bourges. Dan dezelfde route via Montargis en Sens als op de heenweg. Nu missen we een afslag en komen in een LPG-vrij Luxemburg. Gelukkig valt er in Martelange wel te tanken. Om 2 uur thuis.
.mailen  home terug vakantie .terug naar home-Pyreneeen
       
.

.

.

.

..

..

ounter