home

 

Vakantie Pyreneeën

do 29 juni t/m zo 17 juli 2005

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor een verslag
30/06 01/07 02/07 03/07 04/07 05/07 06/07 07/07 08/07 09/07 10/07 11/07 12/07 13/07 14/07 15/07 16/07 17/07 vak

col du Tourmalet

Do 14-jul-05

Bagneres - col du Tourmalet


Bagneres du Bigorre


lekkere sla+spekjes

Do  14 –jul-2005

Vandaag nationale feestdag in Frankrijk. Ik ga onder een zonnige hemel de col du Tourmalet fietsen. Deze geant van de Pyreneeën is 2115m hoog en Bagneres ligt op ca. 600m. Via enkele plaatsen fiets ik 12km nar St.Marie de Campan. Dit is de splitsing van de Tourmalet en Aspin en ook het begin van het echte werk naar de top. 17km noeste arbeid ligt voor me. Het is warm, maar de omgeving is mooi. Gelukkig is er hier en daar een stuk weg waar bomen wat schaduw brengen. Halverwege is het weerstation op de Pic du Midi prachtig tegen de blauwe lucht te zien. In La Mongie stop ik voor een coca en het bijvullen van de bidon. Het laatste stuk is natuurlijk weer het steilst en op de top bij het restaurant waait het fris. Hier op de pashoogte heeft men een reusachtig zilverkleurig beeld van een wielrenner geplaatst als herinnering aan de vele malen dat de Tour hier passeert. Er zijn veel fietsers die ofwel doorrijden of net als ik weer terug rijden.

Truus heeft ondertussen in Bagneres de officiele ceremonies die op 14 juli plaatsvinden bijgewoond. De burgemeester en zijn brandweer en een muziekkorps leggen kransen bij de beelden van de vroegere helden.

’s Middags gaan we een rondje wandelen door Bagneres en een terrasje pikken, bovendien laten we ons de heerlijke salade met spekjes lekker smaken.  We kijken de Tour en doen verder rustig aan.

’s Avonds eten en om 22:30uur is er een groots vuurwerk. Bovendien gaat nu de muziek op het plein spelen.



ceremonie officiel

vuurwerk

vuurwerk
. .
. .
.mailen                                   home                                             terug vakantie .                                        terug naar home-Pyreneeen      

.

.

.

.