6 dagen fietsen in Beieren langs de oevers van de Main    22 t/m 27 jun 2022
    Main Radweg 
        Ger Geerets    
home
21jun
22jun
23jun
24jun
25jun
26jun
27jun
28jun
terug fietsvak
= - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - =  


dinsdag 21 juni 2022

Al vroeg wakker. Truus brengt me naar Kaldenkirchen om de treinreis te starten.
Zeer weinig volk hier als ik om 7u10 op de trein stap, maar bij elke halte stappen er meer mensen in. De overstap in MönchenGladbach verloopt ook gladjes en met een redelijk volle trein arriveer ik om 8u40 in Köln. Dus tijd zat en daarom ga ik ff het station uit voor een foto van een mooi bekend Keuls bouwwerk. Daar neem ik een broodje Camenbert bij bakkerij Kamps, (lekker vertrouwd) en weer terug naar de perrons.

De ICE trein heeft 6min vertraging en de instap gaat prima. Het is toch even flink tillen om een bepakte fiets aan boord te brengen. Ik zit in wagon 24, op zitpl 77 en met fietsplek 101. Alles is goed geregeld. Er zijn slechts 4 fietsplekken en er staan de hele reis slechts 2 fietsen.
Ook deze reis van ca 5uur verloopt goed en redelijk comfortabel. De trein zoeft, maakt weinig kabaal en schudt niet, hoewel het langs de Rijn soms traag gaat. Na Frankfurt is de trein goed bezet en komt het zonnetje door. In Nürnberg mis ik zoals verwacht de aansluitende trein naar Bayreuth. Er was slechts 10min overstap, maar daarvan waren er al 6 min verdwenen door de vertraging. Om 15u05 gaat de volgende trein, een regionale boemel, die flink schudt en maakt herrie. Klokslag 16uur rijden we het station van Bayreuth binnen.
De reis is precies vlgs mijn verwachting verlopen.  Zonder problemen en wijzigingen van reisschema's.
In Bayreuth peddel ik naar mijn Hotel Kolb aan de rand van de stad en op de keurige kamer start ik dit relaas met een glas Maisel's Weisse. Na een douche ga ik om ca 18uur dineren en maak daarna nog een wandeling door de stad.

      
Kölner Dom                                 Bayreuth HBF Bayreuth Wagner stad met de Bayreuther  Festspiele

Roter Main


een brug met slotjes