6 dagen fietsen in Beieren langs de oevers van de Main    22 t/m 27 jun 2022
    Main Radweg 
        Ger Geerets    
home
21jun
22jun
23jun
24jun
25jun
26jun
27jun
28jun
terug fietsvak
= - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - =  


Donderdag 23juni2022

Vannacht goed geslapen, maar vanmorgen werd ik om 6uur zwetend wakker. Het is nu al best warm op de kamer.
Om 7uur dacht ik dat er ontbijt was, maar het is pas om 07u30 en als ik buiten op het terras tante Beth ga lezen, is het buiten lekker om deze tijd. Maar ja ze voorspellen 32gr, dus...
Na het ontbijt vertrek ik voor de trip naar Bamberg. Al meteen enkele heuveltjes en een flink stuk onverhard langs de Main. De rivier zie ik wel wat vaker als gisteren, maar de fietsroute voert vaak een heel eind van het water af. In Lichtenfels enkele foto's gemaakt en even verder ligt Kloster Banz imposant boven op een heuvel.
Als ik om 10uur denk `goh ik zoek een cafe op voor een alcoholvrij bier als dorstlesser`, kom ik door Oberbrunn. Een nietig dorp, waar de school is verlaten, waar nu bij de ingang van het schooltje een frisdranken automaat is geplaatst. En.... een fles Paulaner 0.0%.  'T is toch fantastisch.
Hierna wegens grindwinning een flink stuk omrijden over een keienweg. Maar mijn trekkingcyclo kan over alles, als zijn berijder maar zijn best doet. Toch?
Rond 10u30 in Bad Staffelstein een baquette met koffie bij een ReWe markt gegeten en door een weids dal met  een Main die goed uit het zicht blijft, fiets ik met een felle zon op de helm verder naar Bamberg. In Hallstadt heb ik een 8km lange eigen route de stad in gemaakt, want de MainRadweg gaat eigenlijk voor de stad langs. Ik heb ook een onderkomen in Bamberg  via Booking gemaakt.
Bij een van de vele bruggen, ga ik met een lift naar beneden naar een fietspad langs de oever en rijdt nog het hele Grüne Insel rond. Nu fiets ik wel veel langs de Main,  Linker en Rechter Regnitz en het Main-Donau kanaal. In de oude binnenstad is zoveel water, dat het Klein Venetië wordt genoemd. Prachtige oude vakwerk gebouwen die schilderachtig langs het water of in de straatjes staan. Op een van de bruggen is terras en drink ik weer een bier 0,0% en daarna ga ik richting Hotel Berliner Ring, dat ca 4km vanaf de Stadtmitte ligt.  
Ik ben goed op tijd en heb toch 73km gereden, dus ook tijd om een wasje te  doen.
Na het wasje een dutje en nog 1x naar de stad om o.a. te eten.  Het wordt vandaag een Griek. Lekker maar het was erg veel. Dan wandel ik nog een hele tour door de stad, waar het ontzettend druk is. En dan weer terug naar het hotel.


Strössendorf


Lichtenfels


Lichtenfels


Lichtenfels


Kloster Banz


Kloster Banz


Oberbrunn, met de drankautomaat voor fietsers


Rattelsdorf


Rattelsdorf


Bamberg


Bamberg


Bamberg


Bamberg


Bamberg


Bamberg


Bamberg


Bamberg


Bamberg


Bamberg


Bamberg


Bamberg