6 dagen fietsen in Beieren langs de oevers van de Main    22 t/m 27 jun 2022
    Main Radweg 
        Ger Geerets    
home
21jun
22jun
23jun
24jun
25jun
26jun
27jun
28jun
terug fietsvak
= - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - =  


Maandag 27 jun2022

Vannacht wakker geworden van de regen in dit stille dorp. Na een plas kijk ik toch even wat wetteronline te zeggen heeft. GVD, de hele dag regen gepland. Ik ga afkappen, naar huis. Ik moet 15km fietsen naar Wertheim en daar de trein nemen.
Maar met het ontbijt is het droog en zelfs een straaltje zon. Twijfel zoals vaak.
Bij het ontbijt hoor ik NL en er komen 2 ouders met zoon en vriendin. De zoon en vriendin hebben gefietst en hebben bij Bormio de StelvioBike o.a. gedaan. Verder nog de Gavia en het Sella rondje. Mij ook allemaal bekend. Leuk dus.
Als ik vertrek is het eigenlijk prachtig fietsweer, bewolkt en ca 18gr. Op 5km buiten Homburg een groot grensmonument van Beieren en Baden-Würtemberg. Maar in Baden-Würtemberg wordt het weer al snel slechter, het betrekt en het gaat er flink uitvallen. Kleding en schoeisel gaan op regenstand. In Urphar stop ik en neem een capuccino met Kuchen. De regen stopt al snel en ik stap weer op en fiets met blote armen. Lekkere temperatuur !!
In Wertheim besluit ik om de fietsplanning af te maken en door te rijden. Ik baal er een beetje van als ik de hele treinreis met een vieze fiets, tassen en kleding zou moeten maken. Morgen kan ik dichtbij mijn hotel in Erlenbach op de trein stappen en de kamer kan ik niet annuleren.
Wertheim is trouwens een mooie stad met burcht en mooi gelegen. Ik fiets langs het water, waar veel Nijlganzen lopen met hun jonge kuikens. Het fietspad van de MainRadweg is vandaag weer prima en er rijden diverse fietsers, ook met dit mindere weer.
Nog enkele burchten o.a. Stadtprozelten met de Henneburcht en Collenberg met gelijknamig kasteel.
In Collenberg op 35km gaat het weer regenen en breng ik mijn kleding weer op regenstand. Nu duurt de bui iets langer en fiets ik langzamerhand met een echte natte zeem op het zadel. Maar ook deze regen houdt een keer op.
In Freudenberg is het al weer droog. Freudenberg en Miltenberg zijn ook mooie stadjes en zijn tegen de helling gebouwd.
Nog 10km tot Erlenbach en er vallen weer druppels, maar het blijft goed te doen om zonder regenjas te fietsen.
Om 14u30 rijd ik de binnenplaats op van mijn hotel met een geweldige naam:  Hotel Bei Liebe's.
Een ietwat norse man van mijn leeftijd is de host. Op de kamer kom ik tot de ontdekking dat ik de kamer badge van het Homburgse hotel nog in mijn achterzak heb. Ik  heb een envelop gekregen en maak deze klaar voor verzending van de badge en ik stuur ff het hotel in Homburg een sms.
74km op de teller en 85 hoogtemeters.steeds meer scheepvaart op de Main

de "grenspaal" van de 2 Duitse  staten
 

Wertheim


Wertheim


nijlgans


canadese ganzen met jongen


Stadtprozelten  "Henneburcht"


torenspits in Stadtprozelten


Freudenberg

Miltenberg


Miltenberg


nijlganzen


Miltenberg


Miltenberg
 

Wörth am Main
 

Wörth am Main


Wörth am Main - zuil met hoge waterstanden


de scheepswerf van Erlenbach


de scheepswerf van Erlenbach