6 dagen fietsen in Beieren langs de oevers van de Main    22 t/m 27 jun 2022
    Main Radweg 
        Ger Geerets    
home
21jun
22jun
23jun
24jun
25jun
26jun
27jun
28jun
terug fietsvak
= - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - =  


woensdag 22 juni 2022

Goed geslapen en om 6u40 wakker. De krant gelezen over het boerenprotest in NL en een prima ontbijt gedaan.
Bepakt en bezakt vertrek ik dan om 9uur voor de fietstour over de MainRadweg. Omdat er een Weisse en een Rote Main zijn moest ik kiezen en heb voor Bayreuth gekozen en daar stroomt de Roter Main. Een prima fietsweg langs of niet langs de Main, maar erg Duits: heel vaak haakse bochten en ophouden van het fietspad in een haag o.i.d.  Kortom er zijn nogal wat ergernisjes over de gebruikte tekentafel die hier achter zit.
Na ca 25km is de samenvloeiing van de 2 Main riviertjes. Het zijn 2 beekjes en vloeien samen tot 1 beek. Deze slingert door veel begroeiing en bosjes, maar eigenlijk zie je met het fietsen weinig Main.
In Kulmbach maak ik enkele foto's van de mooie schilderachtige binnenstad en "De Plassenburg" die hoog boven de stad de waakhond uithangt. Op een terras ga ik een welverdiend Kulmbacher Bier 0% nuttigen en een baquette eten.
Daarna vervolg ik mijn fietstour. Het is snikheet en te weinig wind voor wat afkoeling. Ook mis ik dat de route niet dichter langs de Main gaat. Overigens het stroompje is nog maar steeds van het formaat Niers bij Gennep. Ik rijd nog even een rondje door Burgkunstadt en ga al erg vroeg naar mijn gereserveerd hotel Gondel in Altenkunstadt. Een douche en een dik uur slapen doet wonderen.
Nadat ik dit verhaal met foto's op het www heb gezet, ga ik beneden eten. Tagesmenu buiten op het terras. Een flinke salade en Goulash met tagliatella en een ijsje toe.
Toen nog ff een wandeling gemaakt naar het 2km verderop gelegen dorp met de naam Prügel, waarvan de laatste foto's zijn.
  Roter Main

Roter Main
Weisser Main

Main
Kulmbach  - Plassenburg


Kulmbach (altstadt)


Kulmbach

Kulmbach

Kulmbach


mijn hotel: Hotel Gondel  in Altenkunstadt


Onderweg naar Prügel