6 dagen fietsen in Beieren langs de oevers van de Main    22 t/m 27 jun 2022 
    Main Radweg 
        Ger Geerets    
home
21jun
22jun
23jun
24jun
25jun
26jun
27jun
28jun
terug fietsvak
= - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - =  


Dinsdag 28jun2022

Goed geslapen, maar wel om 6uur al wakker. Wat tv gekeken en de boel al redelijk ingeruimd, ga ik om 7u30 naar het ontbijt. Te vroeg, de broodjes zijn nog niet gebakken. Dan maar ff buiten wat frisse lucht opsnuiven. Er staat ook nog een NL auto voor de deur. Het is een stel van mijn leeftijd die op doorreis zijn naar Kroatië.
Na het ontbijt ga ik nog even bij de bakker om de hoek een broodje en wat lekkers halen voor onderweg.
Om 9u17 vertrek ik in Erlenbach naar Aschaffenburg.
Ik kom om 09u42 aan in Aschaffenburg en het lukt me om in 5min met de 2 liften voor de fiets op de trein naar Mainz te stappen. In de trein sta ik bij de conductrice en die geeft wat aanwijzingen over mijn fietstassen, deze moeten er bij drukte af om meer plek te maken. Dan hoort ze dat ik NLer ben en begint de highlights van Mainz op te noemen voor als ik daar een uurtje moet wachten. Ik prijs de Duitsers om het 9€ kaartje en ze komt in Darmstadt nog ff langs om een "schöner tag" wensen.
In Mainz heeft de trein naar Koblenz 10min vertraging en het perron staat mudvol. Ze roepen al om dat de trein "völlig besetzt" is en dat op het perron t.o. nog een trein staat die doorrijdt naar Köln. Dus stap ik daar snel in. Op de website van bahn.de werd al gewaarschuwd dat het druk zou zijn.
Op www.bahn.de zie ik later ook staan dat mijn volgende trein van Koblenz naar MöGldbach niet rijdt, is uitgevallen. Dus denk ik dat ik best goed zit in deze naar Köln. Maar ff na Koblenz roepen ze om dat de trein maar tot Remagen rijdt wegens electriciteit problemen. Er staan bussen, maar er kunnen geen fietsen mee.
Een mevrouw weet dat je ook op de rechter oever van de Rijn kunt treinen naar Köln. Je moet dan het fietsveer over de Rijn nemen.In Remagen ligt het station vlak aan de Rijn en aan de overkant in Erpel idem.
Er staat ook een jongen met een gravelbike en die begrijpt het niet goed. Later blijkt dat het een Mexicaan van 24jaar is. Een andere man zegt, dan neem jij hem maar mee. De Mexicaan en ik fietsen van het station in Remagen naar het veer ( slechts 400m) en KLABATS , ligt ie languit op de grond. Hij is over een snelheids remmer ( dikke frisbeeschijf) gevallen. Spatbord eraf, de GSM houder los en een flinke schaafplek op zijn bovenarm. Alle schade wordt weer wat gefatsoeneerd en verder.
We gaan het veer over ( ook weer op hetzelfde €9 OV-ticket ) en treinen na een 30min wachten richting Köln, waar de Mexicaan uitstapt op weg naar zijn familie.
Hij is student techniek en komt uit midden Mexico, de staat Pueblo. Hij woont vlakbij de grootste Aztekentempels.
Dan blijkt dat deze trein toevallig in Köln doorrijdt naar MöGladbach. Heb ik ff een meevaller en in MöGladbach staat de trein naar Venlo altijd aan hetzelfde perron en je kunt zo het perron overstekend overstappen.
Al met al ben ik op de normaal geplande tijd in Kaldenkirchen, waar Truus mij al staat op te wachten.

Mede door het succes van het €9 OV kaartje in Duitsland, wordt er veel meer getreind, waardoor ik vanaf Mainz tot Kaldenkirchen bijna de hele tijd heb moeten staan. Kortom: het kaartje gaat aan het eigen succes ten onder.

               
                trein reis schema
aankomst plaats vertrek treincode

erlenbach 9u17 RB88
9u42 aschaffenburg 9u47 HLB RB75
11u15 mainz 12u06 RB26
14u10 remagen 14u45 fietsveer
14u58 erpel 15u25 RB27
17u22 mönchen-gladbach 17u26 RE13
17u50 kaldenkirchen
 
                    = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - =

Een mooie fietsvakantie gehad/gemaakt over de MainRadweg in Ober Franken.
Ca 400km gefietst, over de eerste dagen nogal wat grindpaden, maar de laatste 3 dagen goede asfalt fietspaden.
Jammer is dat ook de eerste dagen de Main niet vaak te zien was. Soms fiets je km's van de rivier af, dwars door korenvelden en volop in de zon.
Vanaf Bamberg wordt de Main veel breder en de heuvels worden bergen. Tegen deze hellingen is ook wijnbouw en de Main lijkt hier best veel op de Moezel, maar met veel minder dorpen.
Mooie stadjes en steden, maar Bamberg vind ik een echt mooie stad. Veel vakwerkhuizen, veel toeristen en veel water. De binnenstad wordt ook "Klein Venedig" genoemd.
Enne... heel weinig NLers. Geen gele nummerborden gezien. Enkel bij de 2 laatste overnachtingen bij het hotel en ergens onderweg bij een camping. 
Kortom het was weer zeer de moeite waard, hoewel de eerste 2 dagen heel erg warm waren.

Totaal 415 km gefietst.


"HET" goedkope €9 OV-ticket