6 dagen fietsen in Beieren langs de oevers van de Main    22 t/m 27 jun 2022
    Main Radweg 
        Ger Geerets    
home
21jun
22jun
23jun
24jun
25jun
26jun
27jun
28jun
terug fietsvak
= - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - = - =  

Zaterdag 25 juni 2022

Ik heb overnacht in een appartement, mooi ingericht, nieuw. Het ontbijt ben ik gaan nemen in een bakkerij een eindje verderop in de straat. Deze was al om 06uur geopend.
Als ik vertrek is het wolkendek hier en daar wat dreigend, een beetje fris, maar verder lekker weer. Na ca 10km doemt een Atomkraftwerk op. 1 van de ca 30 in Duitsland met natuurlijk gebruik makend van het noodzakelijke koelwater van de Main.
Bij Wipfeld gaat de route de Main over met een veerpont en deze moet wachten voor de 1e vrachtboot, die ik op de Main zie. Aan de veersteiger staat een felblauw zuiltje met fietspomp. Als ik het kastje open en hangt er een veelheid aan fietsgereedschap aan veilige kabels. Er zijn imbus, baco's en steeksleutels.  Mooie service !!
Aan de overkant een groot klooster ( kloster Sankt Ludwig) en een ooievaar op het nest en er scharrelen enkele ooievaars rond in het weiland. Bij Volkach is een brug en begint de Mainschleife. Een grote bocht in de rivier met hellingen en..... wijnbouw. Het lijkt veel op de Mosel. En als je dan in het verder gelegen Northeim komt, is er bij elke woning Wein Verkauf.
Ter hoogte van Northeim vliegt er een bij onder mijn bril/helm en steekt me in mijn slaap. Gotver, dat doet pijn. Ik heb er nog uren last van. Ik pauzeer even in Northeim op 32km fietsen.
Op 53km ligt Kitzingen mooi te zijn aan de Main. Enkele foto's en fiets ik even naar de Bahnhof en koop ik een fietsticket voor de treinreis straks. In de stationshal is een Deutsche Bahn video loket. Je drukt op een knop en er verschijnt op een beeldscherm een mevrouw. Die vraagt wat je wil. Je betaalt in de automaat en zij laat het ticket uit een vakje rollen. Goede service !!
Ik rijd verder het Main fietspad en realiseer me dat ik in Marktbreit niet op tijd de trein daar kan halen, dus fiets ik terug naar Kitzingen. De trein die daar al na 10min komt, is mudvol, zodat ik evengoed 1 uur moet wachten. Ik kan er gewoon niet meer bij met mijn fiets.
Waarom een stuk route met de trein?
Omdat er heel weinig overnachtings aanbod via Booking is rondom Würzburg (slechts enkele < €75) , heb ik besloten om een flink eind na Wūrzburg te overnachten. Het is Karlstadt am Main  geworden.
Ik ga vandaag dus vanaf Kitzingen per trein via Würzburg naar Karlstadt. Het fietsticket kost maar € 6,00 en het treinticket had ik al en is voor de hele maand juni geldig ( door heel Duitsland !! ).

Een uur later dan in mijn 1e planning arriveer ik in Karlstadt. Een oud stadje met nog vestingmuren en veel vakwerk huizen.
Eerst neem ik een Weissen en dan naar mijn hotel Eisenbach, vlakbij het station. Keurige kamer in een verder oud hotel.
Na een douche en dit verslag, wil ik bij dit hotel eten, omdat ik gelezen had, dat ze een kok uit de Malediven hadden.
Maar als ik een plek zoek onder de bomen bij het hotel, vraagt de serveerster of ik gereserveerd heb. Nee dus. Ze zitten vol, dus hier geen diner voor mij. Dan ga ik naar de hoofdstraat, waar nog restaurants genoeg zijn en ook hier lekker gegeten.
Na het eten heb ik nog een wandeling gemaakt, kris-kras lopend door Karlstadt.


68km gefietst en 50km per trein


Bergheinfeld
 

Grafenheinfeld - kerncentrale


Wipfeld


Kloster Sankt Ludwig


Wipfeld - het veerpont


Ooievaar  in Stammheim


Wijnbouw bij Volkach

Volkach


Volkach


Volkach

Schwarzach


rijp koren -rogge


Kitzingen


Kitzingen


Kitzingen


Kitzingen


Karlstadt


Karlstadt - doorkijkje bij de stadsmuur


leuk bakkie...