home

vakanties

foto's

verslagdi 07mei'19

wo 08mei'19

do 09mei'19

vr 10mei'19

za 11mei'19

zo 12mei'19

ma 13mei'19

di 14mei'19

  
       


          di 07 mei 2019

Vannacht niet geslapen, alleen wat ogen dicht op de bank. Om 01u30 zijn we aangereden naar Schiphol.  Daar de gereserveerde parkeerplek opgezocht op P3 en naar de vertrekhal. Wachten en wachten. Ja je moet wat, wil je ergens komen. Ook de vlucht, die verliep volgens het boekje, duurde lang en na 2 lusjes boven de zee te hebben gedraaid, ploffen we ineens op de airstrip van Madeira.  
Na de koffer van de band gehaald te hebben, gaan we onze huurauto ophalen.  Zoals het tegenwoordig kan, is de auto al gefotografeerd van alle kanten en krijgen we deze fotos per mail, zodat er geen discussie over krassen kan ontstaan. Ik zie nog een kras op het Re-spiegel en ook deze wordt op de foto gezet en naar ons emailadres verzonden.
Op weg naar Funchal, dat ca 20km van het vliegveld ligt, krijgen we nog wat regen en op een plek is het erg dichte mist.  Ontzettend smalle kronkelwegen, met steile stukken er in.
Bij onze accomodatie, kunnen we parkeren in de kelder. De inrit is steil en nauw en kelder is erreg nauw, zodat we een kwartier nodig hebben om onze auto te stallen. Het appartement is prima, met de voorkant  gelegen aan een drukke straat, maar dat had ik ook zo gekozen en dicht bij het cenrum. Na een uitleg over het appartement en de stad gaan we naar boven. Het ziet er prima uit en de hoge reviews op Booking.com zijn terecht.
Als we ons hebben geinstalleerd zijn we echt toe aan een koffie ff verderop. Daarna gaan we natuurlijk de stad in. We waren al langs wat bloemenmozaieken gekomen, die er nog liggen van de bloemenfeesten die vorige week zijn gehouden. Ook door een 2tal parken wandelen we en gaan al fotograferend weer naar een terras. Via de haven lopen we terug en zijn eigenlijk een beetje bekaf, na een nacht niet geslapen te hebben. Het is prachtig zonnig weer, 20graden, zon en vanaf de bergen een dikke wolk mist.
Na enkele uurtjes rust gaan we weer de straat op, maar het is fris geworden. Het waait en het is wat kil.
Er wordt gegeten op een beschut terras en met het afsluiten met een ijs staat het hennevel op de armen. Op tijd naar huis en op tijd te bed.


 


 webmaster: Ger Geerets