home

vakanties

foto's

verslagdi 07mei'19

wo 08mei'19

do 09mei'19

vr 10mei'19

za 11mei'19

zo 12mei'19

ma 13mei'19

di 14mei'19

  
       


          zondag 12 mei 2019

Na een nacht in het grote luxe apartement, hebben we allebei niet zo goed geslapen, want de matras is best hard en hobbelig. Maar ja, je kunt niet alles hebben.
Ontbijt met een kop nescafe, die we in de kast vinden en een glas melk met een geroosterd broodje met Philadelphia. NB: gisteren kregen we van Ana een leefpakket: bananen, pak melk, fles water, koekjes en Madeira chocoladegebak. Plus nog een deels gevulde karaf Madeira.
Om 10u30 gaan we naar de grotten hier in Sao Vicente. De rondleiding voert ons ca 700m door de grotten, met piepkleine stalactietjes en mooie doorkijkjes. In het water worden flessen wijn bewaard, op een constante temperatuur van 12graden. Dit is een experiment om te zien of dit de wijn lekkerder maakt. Bij elk spotlicht groeien kleine groene varentjes en hier en daar staat het pad blank. Uitleg over het ontstaan van de grotten door ondergrondse lava stromen.
Aan het eind wordt er nog een film vertoont over het ontstaan van Madeira en waar de meeste  uitbarstingen zijn geweest, de laatste vulkaan was hier ten zuiden van Sao Vicente.  Een interessante rondleiding.

Daarna gaan we naar het centrum om iet te drinken op een terras.  Aan zee is geen zon, 100m ervanaf wel. Dus kiezen we voor een terras bij de kerk, waar wel zon is. We wandelen nog omhoog en langs de rand van de hoogte boven het dorp naar Sao Vicente aan zee. Nu is er wel zon. Het zit hier kort bij elkaar. Even een kort klauterpartijtje over het dikke keien strand. Al snel gaan we toch maar naar de weg langs de zee aan de ene kant en aan de landzijde, eettentjes en souvenir shops.  Na een koffie nu met gebak wandelen we nog een heel eind, met een lekker zeebriesje langs de kustweg. Strandboulevard is een te groot woord.
Terug op "kot" is er TV, met Max en Tom.
Later gegeten aan de kust, met uitzicht op de Oceaan. Lekker, veel en goedkoop.
Later ga ik een wandeling maken, langs een levada hier in de buurt. Op 600m hoogte, de Faya de Rodrigues. Met de auto rijd ik in 3.8 km 420m hoogtemeters, dus ca 11%. Boven ben ik de enige op dit tijdstip en ik loop ca 2km heen en keer dan weer terug. Deze levada is niet bijzonder en staat ook niet in de folders.  Een brede beek in een betonnen bedding, met hier en daar uitlaat sluizen. Op slechts enkele plekken kun je in het diepe dal kijken.  Dichte begroeiing en op sommige plekken erg smal. webmaster: Ger Geerets