home

vakanties

foto's

verslagdi 07mei'19

wo 08mei'19

do 09mei'19

vr 10mei'19

za 11mei'19

zo 12mei'19

ma 13mei'19

di 14mei'19

  
       


          donderdag 09 mei 2019

Vandaag gaan we naar Pico Areeiro, het op 2 na hoogste punt van Madeira op 1810m. Vanaf de zee is het op 25km 1800m klimmen. Hetzelfde als de Stelvio pas. We rijden door het krioelende stadscentrum en als de straat wat rustiger wordt, is het klimmen geblazen. In de 1 omhoog, smalle straat, tegeliggers, zijstraten. Truus heeft het niet meer. Als we na 7km op een bredere weg komen kan de 2e ook gebruikt worden. Pas na Monte op 10km kan er in de 3e worden geschakeld. In veel bochten keek je uit over Funchal en de zee. Nu begint de bergzone en een bosgebied. Onbewoond en onherbergzaam. Ook nog een kudde schapen op de weg en ineens is er na een afslag meer verkeer op weg naar boven. Al van ver is het weerstation op de top zichtbaar. Na het parkeren wandelen we over de trap omhoog en vergapen ons over de prachtige bergkammen. Klaarhelder zicht boven en naar de kust een wolkendeken. Prachtig!!!
Op de top een foto van ons gezicht en er kan nog verder worden gewandeld naar een volgende top. Het pad gaat een heel stuk omlaag en dan weer omhoog naar een balkon op 2km. Onderweg weer veel fotos en ook nog een cache kunnen scoren. Na afloop a brake op het terras in het zonnetje. We boffen echt met het heldere weer!!
Hierna dalen af naar de botanische tuin bovenop een van de vele tunnels van de boa vista rondom Funchal.
De tuin heeft heel veel verschillende planten, waarvan er vele bloeien en vele net over de top zijn. Ook is er hier en daar wat achterstallig onderhoud. Wij concluderen dat het park net t.o. ons appartement, eigenlijk net zo mooi is. Het is heerlijk weer, maar wel bewolkt. 21graden. Ook aan de kust bij Funchal is nauwelijks zon.
Hierna gaan we naar het Forum Madeira, een grote shopping mall. We moeten wel eerst op de autoweg komen en moeten hiervoor weer een duik naar beneden maken. Het is weer super steil naar beneden, net als vanmorgen omhoog, ik denk 20%.
Bij het forum winkelcentrum wordt natuurlijk weer e.e.a. gekocht aan kleding en enkele drinks gedronken. Na nog een cache gelogd te hebben gaan we daar in de buurt eten. Een mix grill, met veel te veel vlees voor 2 pensionados. In de buurt zijn veel grote hotels met minstens 4☆.
Weer een dag met bergen, bloemen en lekker weer; precies waar we Madeira voor hebben uitgekozen.

 webmaster: Ger Geerets