home

vakanties

foto's

verslagdi 07mei'19

wo 08mei'19

do 09mei'19

vr 10mei'19

za 11mei'19

zo 12mei'19

ma 13mei'19

di 14mei'19

  
       


          vrijdag 10 mei 2019

Vandaag worden we wat laat wakker en pas om 10u30 vertrekken we naar Punto Sao Lourenzo, de kaap op de oostpunt. Het is weer een heel gehannes om uit de parkeerkelder te komen bij ons appartement, maar het lukt zonder krassen aan de erg in de weg staande dikke pilaren.
We rijden via de autoweg langs het vliegveld naar Canacal om eerst een koffie te doen. Daarna naar het eindpunt van de weg, op een overvolle parkeerplaats. Dus weer een heel eind terugrijden om langs de kant van de weg te parkeren. Overal op de kale hoogtes wandelen mensen, als mieren zo klein. We wandelen wat rond en dan ga ik naar een uitzichtpunt, waar, o toevallig, ook een cache dichtbij ligt. Het pad erheen, loopt met veel trappen ca 200 meter omlaag en dan weer omhoog om het laatste stuk weer omlaag te gaan. Op de top kun je weer ver kijken en een beetje van de noordkant zien. Bij het uitzichtpunt aan de noordkant staat een bruinrode rots in zee, met weer andere rode steen aan landzijde. Ook is hier meer branding dan aan de luwe zuidzijde van de landtong. Erg mooi. Op de terugweg daal ik nog even af naar het strandje, wat bestaat uit heel dikke keien, dikke keien en een klein beetje kiezel. Van de kleinste kiezel neem ik een handje mee voor thuis. Er vertoeven hier zelfs enkele badgasten.
Op het klimpad omhoog ga ik bij de cache langs en weet hem snel te vinden.  Dan weer terug 200m up, 200m down en 200m up.
Terug bij de auto rijden we naar Porto da Cruz voor drinks en lunch, waar we hard aan toe zijn.
Dit plaatsje ligt beneden aan zee en heeft vlakbij het strand een terras. In Porto da Cruz is ook een rumfabriek , welke vrij toegankelijk is en wij natuurlijk ook ff binnenlopen. Met heel veel herrie wordt het suikerriet geperst en waarvan het sap tot rum wordt verwerkt.
Op de terugweg gaan we nog een bezoekje brengen aan San Christo, een mooi dorp net onder de landingsbaan van het vliegveld. We drinken wat op een terras met zicht op het ook hier grove stenen strand.
Als we nog een wandeling door de straatjes maken, zie je overal versierde opjecten. Op het plein zijn o.a. een ossekar en een auto versierd met bloemen. Ook de gevels zijn mooi versierd. We lopen nog even de kerk in en treffen daar een beeldengroep aan, welke de voetenwassing voorstelt. 11 apostelen (min Judas?), Jezus en een vrouwen figuur tijdens het laatste avondmaal. De kerk is verder sober ingericht, met hoe kan het anders, nep lichtjes ipv echte kaarsjes.
Weer toevallig,  vlakbij ligt er weer een cache, die we kunnen loggen. Op 50meter afstand worden onze verrichtingen strak gevolgd door een oude man op een bankje.
's Avonds wandelen we de stad in om weer een mooie dag op Madeira met een etentje af te sluiten. Morgen verkassen we naar Sao Vicente aan de noordkust.


 webmaster: Ger Geerets