home

vakanties

foto's

verslagdi 07mei'19

wo 08mei'19

do 09mei'19

vr 10mei'19

za 11mei'19

zo 12mei'19

ma 13mei'19

di 14mei'19

  
       


          woensdag 08 mei 2019
Na een goede nachtrust zijn we vanmorgen weer fief en klaar voor weer een dag sight-seeing Madeira.
Na een ontbijt iets verderop aan de Av. Do Infantil gaan we per Yellow Bus "hop on-hop off" door de stad. Vele prachtige uitzichten over de bebouwing op de steile hellingen en daarbij nog de zee, oftewel de Atlantische Oceaan. Uiteindelijk arriveren we in Camara de Lobos met uitzicht op een extra hoge klif, de Cabo Girao op 585m boven zee. In Camara de Lobos maken we een mooie klimwandeling langs de kust en op de veel lagere klif bij het dorp. Aan het Praia de Lobos pak ik wat strandzand tussen het verder uit extra dikke keien, dikke keien en heel grove kiezel bestaande zwarte strand.
Na een koffie op een van de zonovergoten terrassen, gaan we weer richting Funchal stad om de tour verder af te maken met een rondje langs de oud-stad. Na de middag gaan we te voet richting centrum en oude stad. Door het park en langs de haven naar de cabinelift naar Monte, boven op de bergen in de wolken. Aan de kust staat ook onze Chr. Ronaldo in brons bij zijn museum. Hij lijkt totaal niet en heeft  gouden handen en een licht gouden kruis, vanwege alle mensen die er mee op de foto gaan.
De cathedral Se, de hoofdkerk van Funchal, is helaas gesloten, maar de cache die hier aan de trappen is verstopt, hebben we snel gevonden. Een winkel mevrouw, die ons voor haar winkel staat  te bekijken, geeft een pluim, dat we hem zelf hebben gevonden. Ze geeft vaak een hint.
Verder slenteren we door de oude stad, wat zitten, wat eten en wat drinken, maar vooral kijken. Er is ook een zone met straatkunst. Beschilderde gevels en ook veel beschilderde deuren.
Ook nemen we een kijkje op de erg kleurrijke fruitmarkt. De markt met vele tropische en exotische vruchten ruikt heerlijk en proeven mag ook.  Vanwege het Bloemenfeest, wat pas is geweest, lopen er ook bloemenmeisjes rond, waarmee je op de foto mag.
We eten later nog een keer, lekker buiten op straat en gaan ca 17u30 richting appartement. We gaan lounchen en straks naar Ajax kijken.
Weer een erg mooie dag, met heerlijk zonnig weer en een lekker briesje vanuit zee. Dit houdt de opkomende dikke bewolking op de bergen op afstand, de zon op de stad en houdt de temperatuur rond de 20graden. webmaster: Ger Geerets