home

vakanties

foto's

verslagdi 07mei'19

wo 08mei'19

do 09mei'19

vr 10mei'19

za 11mei'19

zo 12mei'19

ma 13mei'19

di 14mei'19

  
       


          maandag 13 mei 2019

Vannacht hebben we het andere bed genomen, waarvan de matras beter ligt. Na het ontbijt rijden we voor een rondje over west Madeira. Door een van de vele tunnels, deze weer een van ruim 3km komen we aan de zuidkant van het eiland. Dan gaan we bergop, naar de hoogvlakte Paul de Serra. Er naar toe moeten we flink stijgen naar ca 1200m door een prachtig berglandschap met haarspeldbochten. Boven zijn enkele kaarsrechte stukken glooiende weg op het plateau.
We parkeren en wandelen dik 200m naar beneden naar Rabanal en na een koffie volgen we een levada naar Risco en komen bij een waterval. Een erg mooie waterval, die we al op afstand kunnen horen klateren. Scherpe fotos maken van de top van de waterval is lastig, doordat de zon er net boven staat wat lastig is met de belichting. We gaan weer terug naar de auto boven aan de doorgaande weg en rijden naar Ponta de Sol.
Helaas, werd het geen Ponta de Sol, maar Prazeres, want we misten de afslag naar beneden. Maar toch een mooie weg, met wanden van bloeiende brem en beneden, naar de slaperige nederzetting. Echte dorpen, vind je weinig op Madeira. Het zijn verspreide bebouwingen die een naam hebben, waarvan dan de kerk het centrum is. En heel steile wegen vanaf de hoge kust, naar het binnenland. We rijden verder en Truus zei nog dat ze nog geen koe had gezien, maar op weg naar Porto Moniz lopen ze gewoon met groepen incl kalfjes op de "Highway" VR101. Na Santa in de afdaling naar Porto Moniz stoppen we op een parkeerplaats  met een excellent uitzicht op Porto Moniz. De natuur baden, die worden gevuld door de golfslag met vers zeewater en in de ondiepe poelen, opgewarmd worden. Heerlijk om een zoutwater bad in te nemen.
 We rijden naar beneden en bekijken de prachtige brokken lavasteen, die op de rotspunt in zee liggen. Over een prachtig wandelpad met bruggen zie je de golven over en tegen de rotsen slaan. Het is een prachtig schouwspel, zeker met dit lekker zonnetje.
Terug in Sao Vicente wandelen we nog ff naar de waterval net voor de tunnel. Van dichtbij is het toch een flinke hoogte,waar vanaf het water uit de rotsen naar onder valt.
Op deze laatste Madeiradag dineren we ter afsluiting aan zee.

 


 webmaster: Ger Geerets