Fiets CAMINO 2018    
van Sevilla
naar Santiago
via de Zilverroute - Via De La Plata

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=


 
Camino 2018
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei
fotos 2
home camino
Dinsdag 01 mei 2018 Salamanca - Zamora

Vannacht tumult. Om 2 uur komt een groep mensen het hotel binnen en bonkt op enkele deuren. En om 5uur weer tumult. Het leek me een of andere zwakzinnige die door het lint ging.
07uur reveille. 3 graden op de gsm. Helder weer na een bak regen gisteravond en vannacht.
Het is fris en mijn regenjas komt ook nu net als zondag goed van pas. Een lange rechte eenzame weg (N630) tot de grens met de prov. Zamora. Niks op te doen en op de vlakbij paralel lopende A66 is ook heel weinig verkeer. Na 35km ben ik in de provincie Zamora en is het tijd voor een koffie in een bar met 5 oude mannen die hier "jolig" de dag van de arbeid zitten te vieren. Met een krantje, een praatje of natuurlijk TV, zoals overal in Spanje.
Het landschap verandert. Minder leeg, meer bomen, het wordt meer heuvelachtiger. Gewassen zoals koolzaad, erwten en prei, waar beregening op staat. Dichter bij Zamora enkele grotere kippenstallen. Net voor de stad bezoek ik een kapel, Christo Morales, waar binnen enkele vrouwen aan het bidden zijn.
Als ik de stad in fiets wordt de weg afgesloten voor een processie met muziek en een Maria op de schouders, pastoor en wat knapen, notabelen, vrome vrouwen, mannen die mee moeten en toch nog een heleboel mensen die de stoet volgen. Langs de kant staan nog mensen, maar 2 jongens op ATB's kriskrassen er gewoon tussendoor.
Over de Romeinse brug steek ik de Douro over ( die van Porto) en de stad in. Eerst bij de grootste kerk een stempel en dan naar de VVV. Er is in Zamora maar 1 albergue met 6x6 bedden. Als ik daar aankom is ie nog gesloten en er arriveren net 2 pelgrims.
Dan maar eerst een koffie op het Plaza Mayor en daar houdt net een 1mei groep een manifestatie met de Internationale als muziek. Zo hoort het nog, --- sta op arbeiders kom op voor je rechten! ---
Na een koffie ga ik weer terug naar de albergue, maar deze gaat pas om 14:30uur open. Ik zie best veel pelgrims rond wandelen en krijg een grijs vermoeden dat ik dadelijk kan wachten tot 19uur voor een bed. Dus sla ik de Booking.com website maar weer eens open en zoek de goedkoopste 1pers cama.  Hier ga ik op af en mag mijn fiets op de kamer plaatsen. Het blijkt een doorloopkamer met 1x 1pers en 1x 2pers bed te zijn. Dus prima en de wifi is ook nog eens behoorlijk.
            67km 464hm 18.5km/h  3.6uur gefietst


    

Net buiten Salamanca, in de verte (40km) nog sneeuw


N630 - Blick im Norden, Blick im Süden


gevangenis in de prov Salamanca, extra afrit op de autoweg


N630 - eindelijk een rond getal


Zamora

kippen stallen

even voor Zamora een kapel

processie in een buitenwijk van Zamora


Zamora - Romeinse brug

Zamora - kathedraal

1 mei demonstratieplein met nog kale witte abelen

de boetepredikers van Zamora

meer foto's 1e week                                            meer foto's 2e week