Fiets CAMINO 2018    
van Sevilla
naar Santiago
via de Zilverroute - Via De La Plata

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=


 
Camino 2018
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei
fotos 2
 
home camino
Maandag 23 april 2018 -   'n dag Sevilla

Vanmorgen om 7uur wakker. Ik ben vannacht enkele keren wakker geworden en heb wat last van mijn ribben. Met draaien voel ik ze best. Toch iets meer opgelopen dan ik had verwacht.
Na de krant via de wifi gelezen te hebben ga ik ontbijten. Later in de morgen ga ik mijn credential (stempelkaart voor de camino) ophalen bij Triana Backpackers en struin door de nauwe steegjes van de oude stad. Prachtige geveltjes en binnentuintjes met tegelwerk en planten en veel foto’s. Aan de rivier kun je wat afstand nemen tot de stad met de vele kerken en wat kantoor hoogbouw. De  Credential bij Triana kost slechts 2 euro en wordt meteen van een 1e stempel voorzien.
Ik wandel weer terug naar de kathedraal voor mijn 2e stempel, maar zie een lange, lange rij naar de ingang staan en besluit om dit over te slaan. Ik slenter nog wat door de steegjes en probeer een cache te loggen, maar alle 5 die ik probeer, lukken niet. Er zijn ook vrij veel kijkers op korte afstand bij de caches, wat ook behoorlijk stoort bij het zoeken.
‘s Middags wil ik naar het Alcazar, maar ook hier staat een lange lange rij, van ca 1 uur in de volle zon. Helaas wordt het deze keer dus (weer) geen Alcazar. Jammer ! Ik vind de Moorse bouw erg mooi en het zou veel foto's opleveren.
Dan besluit ik dat ik een fietstour ga maken. Ik fiets weer over de vrijwel onmogelijke fietspaden door de stad. Bij elke kruising is het haaks en nogmaals haaks oversteken. Snelheid is uit den boze en vooral goed uitkijken voor tegenliggers, zij instromers en voetgangers.
In het park bij een prachtig groot paleis (Plaza Espanana) kan ik eindelijk een cache gevonden krijgen. Ik probeer om minstens 1 cache per dag te scoren en vandaag is dat gelukt. Ik fiets verder langs de Guadalquivir, waar wat langere stukken zijn en wat wind staat. De hitte is hier wat minder.
Terug maar weer een biertje om de tijd te doden en dan dit verhaal. Ik besluit om morgen om 07uur te vertrekken voor de fiets Camino.
 
Torre del OroKerk in Sevilla - Triana

              

           

       

Giralda
     

meer foto's 1e week                                            meer foto's 2e week