Fiets CAMINO 2018    
van Sevilla
naar Santiago
via de Zilverroute - Via De La Plata

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=


 
Camino 2018
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei
fotos 2
home camino
Maandag 07 mei 2018.   Tour naar Finistera en Costa da Mortes

Vandaag ga ik een tour maken maar het einde van de wereld. Het hoort eigenlijk ook tot de camino om na Santiago nog 100km door te gaan en hier een nieuw leven te starten. Je schoenen en evt je kleren te verbranden en een nieuw (en beter) leven te beginnen.
Gisteren lukte het niet om deze tour te boeken en ik ben maar gewoon naar de opstapplaats gegaan en er was plek zat.
Al om 9u30 is de 1e stop in Pontemaceira bij een kleine waterval met een bruggetje. Erg pittoresk.
Verder door een mooi Galicia naar een viewpoint op ca 10km voor Muros. Je ziet de kustlijn en het strand en 100den windmolens.
In de havenplaats Muros is weer een break. Veel mossel en oester kwekerijen en een mooie baai, bebouwing en haven.
De route volgt helemaal de kronkelige kustlijn. Prachtige uitzichten vanaf de bochtige weg. Soms zandstranden dan weer rotsen en steile hoge bergen aan de landzijde. Veel bloeiende brem in de begroeiing.
De volgende stop is bij Cascada do Ezaro. 1 van weinige watervallen die meteen in zee uitkomen. Een bizar stenen landschap vormt de baai, waar aan het eind de waterval naar beneden klatert. Weer erg mooi.
Dan komt Fistera. Het einde van de camino. De vuurtoren ligt weer 5km omhoog na Fistera. En boven kun je nog verder, weer omlaag. Hier liggen dus de restanten van vorige levens. Schoenen, kleding, armbandjes etc. Hier en daar wat zwartgeblakerde spullen. Er ligt ook een cache ver naar beneden. Als ik daarheen afdaal begint er een man wat te sputteren. Ik versta hem niet maar begrijp hem wel. Later vraag ik een jongen, een Italiaan die Engels spreekt en die zegt dat de man er op toeziet dat er niemand naar beneden springt. Maar ik zie dat hij wel de achtergelaten spullen inpikt. Ik zie hem een armband en een sok in zijn zakken stoppen.
Het is een echt uitzonderlijk mooi weer om hier ff rond te klimmen. Prachtige zee en vuurtoren. Het oude vuurtoren gebouw is nu een 4**** hotel met slechts 5 kamers.
Hierna gaan we lunchen in Fistera. Ik probeer de mosselen en ze zijn echt lekker.
Maar vul dit bij met frites en kipschnitzel.
Ik ga nog ff een rondje strandzand halen en dan naar de haven. Toevallig komt er net een boot binnen die de vis gaat uitladen. Rode, platvis en div kratten met roggen. Ruim 50cm groot.
Dan naar het laatste doel Muxia. Het verhaal gaat als je 3 stenen hebt, dan kun je naar de hemel. Maar de laatste van Muxia is niet gemakkelijk. Door het dorp heen naar een laatste punt ligt een kerk op een keien rotspunt in zee. Prachtig vind ik het. Prachtige branding en prachtige rotsen.
Het landschap is hier zo mooi met dit weer. Briesje ca 20gr en een sterk glooiend landschap met mooie huizen en mooie maisschuurtjes. Echt geweldig!
Een prachtige dag die ik graag aan mijn fiets camino toegevoegd heb.


 


de kerken in de ochtend zon


   
de botafumeiro - het grote wierooksvat  en DE Sjaak
  


     
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

de 1e foto  stop
Muros

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Cascada de Azero


Finisterre - Fisterra - world's  End

   

Muxia
monument ter herinnering scheepsramp met de
olietanker Prestige in 2002meer foto's 1e week                                            meer foto's 2e week