Fiets CAMINO 2018    
van Sevilla
naar Santiago
via de Zilverroute - Via De La Plata

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=


 
Camino 2018
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei
fotos 2
home camino
Vrijdag 27 april 2018  Caceres - Carcaboso

Vannacht enkele keren wakker geweest. Toch goed geslapen en wordt om 06uur wakker. Ik besluit om op tijd te vertrekken. Als ik om 07uur naar buiten ga is het nog donker. Ik rij meermaals fout als ik zie dat de GPS nog op demomodus staat. Dan kan ik de stad uit, maar nergens ontbijtcafees. Ik besluit aan een rotonde op een bankje mijn brood te nuttigen en maar water er bij te drinken. Buiten de stad is het koud en er staat een stevige bries uit het westen. De fleecetrui komt goed van pas.
Op 12km ligt Casar en hier stop ik voor koffie en wat eten.
Dan gaat de route weer over de saaie brede maar hier wel drukkere N630. Gelukkig zijn er heel wat km's langs een groot stuwmeer, waar mooie uitzichten zijn. Dan volgen weer vele km"s breed, saai en stil. Ook het landschap is wat monotoon. Slechts af en toe ooievaars, koeien of schapen.
Na Huelgon buigt de route af en gaat een laagland gebied in. Een mooie weg, kronkelend en boerderijen. Maar deze zijn bijna allemaal onbewoond of onbewoonbaar. Langs de weg staan ook veel korenschuren. Maar deze lijken ook dat ze weinig gebruikt worden. Door dit landschap stroomt de Rio Aragon. Een behoorlijke rivier, veel breder dan de Niers bij Gennep. Bij Gilesteo staat aan beide kanten van het dorp een groot zonnepark. De zonnepanelen draaien met de zon mee. Ook een mooi oud bruggetje hier in Gilesteo met een ooievaar er boven op. Een heel mooie streek naar Carcaboso.
In Carcaboso ga voor een kamer in een hostal. Maar het enige dat er is, is volgeboekt. Dus dan maar naar een albergue. Het 1e is ook vol en ze verwijzen me naar Majalavara. De receptie is onbemand, maar er zijn wel 3 gasten, waarvan er 2 een paar woorden Engels spreken. Ik bel het telnummer op de folder en krijg iemand die alleen Spaans kan en geef de tel door aan een van de gasten. Ik moet me maar douchen en een bed nemen.  De leiding komt over 2 uur.

91km  873hm 16.9km/u  5,4uur


graanschuren


'n Bici-peregrino

Embalsa de Jose Maria Oriol in de rivier de Taag

vervallen huizen
Galisteomeer foto's 1e week                                            meer foto's 2e week