Fiets CAMINO 2018    
van Sevilla
naar Santiago
via de Zilverroute - Via De La Plata

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=


 
Camino 2018
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei
fotos 2
home camino
Maandag 30 april 2018.  'n dag Salamanca (rustdag)

Gisteravond ben ik vroeg naar bed gegaan en heb vannacht goed door kunnen slapen. Vanmorgen om 07uur als ik op de GSM kijk zie ik dat het hier 1 oC is. Ik had Spaanse temperaturen verwacht. Dat wordt een trui aan.
Als ik later naar buiten ga loopt iedereen met dikke jas en zelfs een paraplu voor de spatjes regen die er vallen. 't Is winter !!!
Ik ga vanwege de kou terug naar het hotel. Op de kamer maak ik mijn fiets wat schoon en met name de ketting was er hard aan toe.
Dan neem ik de routes van de komende dagen nog eens door en bereid me daar wat op voor. Bij een supermarkt hier op het hoekje, haal ik wat proviand en ga daarna de stad in (met regenjas). Ondertussen schijnt de zon af en toe, maar ook spattert het gedurig.  Op de GSM heeft de temperatuur het hoogste punt voor vandaag gehaald:  7 oC. De vooruitzichten zijn beter, morgen nog fris en dan gaat het warmer worden.
Ik maak een wandeling naar de rivier en loop een rondje over 2 bruggen. Via de oude Romeinse brug loop ik weer richting kathedraal en ga de toren beklimmen. Zo zie je het fraais wat van bovenaf. Ook de besneeuwde bergen bij Bejar kun je nog zien. Mooie vergezichten vanaf deze hoogte, over stad en het verre ommeland. Het is me ook gelukt om een geocache te vinden hier in de stad. De meeste liggen op plekken, waar ik een "meekijk" gevoel bij krijg en dan afkap.
Rustige dag wat ook de bedoeling was.
Vanavond nog even bij een biercafe gezeten en gegeten. De naam was "Erasmus Bruin Cafe". Binnen was heel veel Rotterdams en natuurlijk kaas, tulpen en fietsen aan het plafond. Ook Amsterdamse bekendheid zoals hasj en de wallen en grachten. Ze hadden alle Hollandse merken en veel Belgische en Duitse bieren. Dus ook Weizen in 4 soorten. Lekkere muziek en het was er druk. Morgen is hier in Spanje de Dag van de Arbeid.


 


Salamanca - Plaza Mayorbilbliotheek
Kathedraal Salamanca

     

   


 

ook lekker !!
 

in cafe : "Bruin Cafe Erasmus"  (echte naam)

veel NL biersoorten, veel foto's van Rotterdam en Amsterdam en.... fietsen aan het plafondmeer foto's 1e week                                            meer foto's 2e week