Fiets CAMINO 2018    
van Sevilla
naar Santiago
via de Zilverroute - Via De La Plata

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=


 
Camino 2018
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei
fotos 2
 
home camino
Woensdag 25 apr 2018   Monesteria - Merida

Gisteravond aan de doorgaande weg gegeten. Dikke linzensoep (lekker man!) vooraf, kipschnitzel met friet en ijs toe. Heerlijk 10euro.
Goed geslapen en om 7uur reveille. Ook de dames waamee ik de douche/wc deel gaan in de startblokken.  Nog ff met wifi de Limburger lezen en ook de lulkoek van Rutte over de dividend belasting moeten verstouwen. Nog een gesprekje met een Bask in het Engels over de camino en fietsen in het algemeen.
Meteen een paar flinke klimmen en door een prachtig landschap. Nog wat dauw onder de kurkeiken. Na Calera een prachtig heuvel landschap. Bloemen vogels en 100 kleuren groen. Pittige stukjes klim en dan ineens een overgang naar de meseta. Uitgestrekt glooing met landbouw en veel graan gewassen.
Na 26km Fuente de Cantos een koffie en cola.
In Fuentes zitten wel 4 ooievaars nesten op de kerktoren. En verderop naar Medina de las Torres zie je  varkens stallen in de middleofnowhere. De zwarte varkens scharrelen buiten lekker rond. Nu in nog wat modderpoelen van de weekend regen, maar dat zal snel droog worden.
Dan in Medina een broodpauze met de laatste melk op een bankje langs de weg.
Na Fuente del Maestre gaat de landbouw over op olijfbomen en druiven.
Het hele landschap is zo ingedeeld op de glooiende akkers. Geen vee of een ander gewas. Eerst is het mooi, maar als het maar duurt wordt het eentonig en de weg is breed en het verkeer wat er rijdt, rijdt op volle snelheid. Jagen.
In Almendrajelo rust ik weer ff met wat eten en cola.
Dan volgt nog een lang stuk waar ik een beetje op doodga. Ik wil eigenlijk helemaal niet meer doorrijden naar Merida op 120km. Ik vind 100 km voor vandaag ook zat. De wind is toegenomen en de temperatuur is 30 oC op de gsm.
Nog een cola in Arroyo de San Servan en zoeken naar een kamer maar er is niets. In Calamonte niet ver van Merida is een hotel, maar het is finito. De cactus staat voor de deur en het glas van de deur is stuk. Toch maar door naar Merida, waar ik dan om 18u15 bij een Hostal arriveer. Een prima 2pers kamer voor 27 euro en vlak bij de oude centrumbrug.

123km 1101hm  15,3km/h  8,0 uur gefietst

Douchen en dan de website bijwerken.

Zafra

    
Zafra

Merida  - Romeinse brug

Merida


Merida - aan het Plaza MayorMerida - Brugmeer foto's 1e week                                            meer foto's 2e week