Fiets CAMINO 2018    
van Sevilla
naar Santiago
via de Zilverroute - Via De La Plata

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=


 
Camino 2018
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei
fotos 2
home camino
Dinsdag 08 mei 2018.  Naar huis: bus Porto-vlucht Weeze - Venray

Dit is altijd de minst mooie dag van een vakantie. Niet dat je niet graag naar huis gaat, maar een vliegreis is eigenlijk alleen maar wachten, hangen.
Vanmorgen om 08uur de fiets en plunjezak gelabeld en in het hok van camino-transport gestationeerd en bij de receptie de papieren afgegeven. Op hoop van zegen wordt alles dan in goede conditie binnen 2 weken thuisgebracht.
Ik ga nog ff op straat een ontbijtje pakken en na de sleutel van de kamer ingeleverd te hebben, wandel ik naar het busstation. Weer wachten tot 12uur voor de bus van Alsa naar het vliegveld van Porto.
'n Beetje hectisch is het instappen. Er staan 3 bussen van Alsa. Parijs, Zurich en Porto/Lissabon. De nummers van de lijnen op de tickets staan niet op de bussen en de chauffeurs willen de bagage in bepaalde vakken hebben voor de diverse stops.
Maar na 15min kunnen we toch vertrekken uit een zwaar bewolkt Santiago. Weer een mooi en vriendelijk en dicht bevolkt landschap. We maken tussenstop in Pontevedre en Vigo. Dan de grens over met Portugal en halen we 1 uur in wegens de tijdzone.
Net over de grens ligt Tui en ook in Braga is nog een stop. In Portugal zijn meteen andere kerken. Meer wit in het gebouw en toren. Ook bij de huizen is veel meer tegelwerk op de balkons verwerkt, maar toch is te zien dat het iets armer is. Het stucwerk van de huizen is minder goed bijgehouden.
Maar hetzelfde sterk glooiende land met de eucalyptus bosjes. Dichterbij Porto zijn er stukken zwartgeblakerd, van de bosbranden vorig jaar.
Bij het vliegveld eerst koffie en broodje en dan ga ik al erg vroeg naar de gate. Ik moet nog dik 2  uur wachten.
Camino-Transport belt nog over de mail die ik gisteren gestuurd had. Het komt prima in orde en waarschijnlijk komen ze nog deze week de fiets ophalen. Dus midden volgende week heb ik mijn fiets en fietshelm weer terug.  Ik zie iemand lopen met een vrij groot petje en dacht; ik had de helm ook gewoon op kunnen zetten in het vliegtuig. Nu zit ie maar wat volume in te nemen in de plunjezak.
De vlucht vertrekt iets vroeger en we landen in Weeze 15min voor het schema en Truus staat mij op te wachten en kan er na 17 dagen weer geknuffeld worden.
Het zit er op.

                                             Prachtige fietsvakantie gehad.


meer foto's 1e week                                            meer foto's 2e week