Fiets CAMINO 2018    
van Sevilla
naar Santiago
via de Zilverroute - Via De La Plata

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=


 
Camino 2018
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei
fotos 2
home camino
Woensdag 02 mei 2018.  Zamora - Figueruela di Arrabia

Om 06u30 was ik wakker en ben toen de krant gaan lezen. Tenslotte heb wifi.
Om 7u30 was ik zover en heb beneden ontbijt genomen. Desayuno was hier: 1 flinke snee geroosterd brood met jam, 2 stukken cake, 3 vingers churros, koffie en sinaasappelsap. Prima toch.
Om 08u15 stond ik bepakt op straat. Koud. Vlgs accuweather 7 oC. Als ik de adviesroute van Elly en Lei volg ben ik al snel de stad uit en na 8km kom ik bij de TGV lijn die ze aan het aanleggen zijn. Hierdoor is de oude route niet berijdbaar want de kruising is verdwenen. Uitgestrekte glooiende vlakte, de Tierra de Pan.  Graan en verder weinig. Om de 5km een uitgestorven dorp. Om 10u ben ik in Cadaljavatarar en hier is een bar. 2 mensen en de waard die omeletten aan het bakken is. Ik neem een koffie en lees de geweldige prestatie van Real in de sportkrant.
Het is zwaar bewolkt en er staat een stevige bries vanuit Portugal. De op en af's blijven maar komen. Ik vind het zwaar werken voor een amateur.
In Vegalatrava kan ik een cache gevonden krijgen en dat taakje is voor vandaag ook weer afgevinkt.
In het volgende dorp, waar vrachtwagens de buitenspiegels moeten inklappen op sommige punten, kan ik een cola scoren en ga net buiten dit dorp op een keienmuurtje mijn lunch gebruiken. Stokbrood met Philadelphia smeerkaas. De waardin waar ik de cola kocht stond met hoog opgezette kraag achter de tap te koukleumen, maar als ik op het muurtje zit stijgt de temperatuur enige graden omdat er een mager zonnetje doorkomt.
De weg blijft eenzaam en de uitgestorven dorpen komen, de een na de ander. De wind is behoorlijk en staat precies op mijn richting en het maakt deze rit zwaar. In Las Torres Aliste staat een groente/fruit en vis SRV en hier kan ik een paar bananen kopen en een dorp verder, in Mahide,  drink ik de eerste cola op de hele route, waarvoor ik 1euro50 moet betalen. Ook kom ik hier vandaag de 1e ATB fietser tegen.
Dan komt Figueruela de Arriba waar ik geboekt heb. Een net uitziend bar/hotel. De gastvrouw spreekt zelfs Engels. De fiets moet bij de drankopslag in een schuur verderop. Mijn kamer is boven en heeft zelfs een bubbelbad. De kaarsjes staan erbij en daar zit je dan alleen.

84km 1078hm  14km/h 
6.0 uur


aanleg HSL  Madrid - A Coruna

straatbeelden in een willekeurig dorp

Vegalatrava

Mahide

Figueruela de Arriba


meer foto's 1e week                                            meer foto's 2e week