Fiets CAMINO 2018    
van Sevilla
naar Santiago
via de Zilverroute - Via De La Plata

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=


 
Camino 2018
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei
fotos 2
home camino
Zaterdag 05 mei 2018.   Allariz-Lalin           

Vannacht slecht geslapen. Om 2 uur kwam er volk binnen, die  behoorlijk geluid maakten. Praten, trappen, deuren, wc en veel gestommel. Om 5uur stonden de eerste weer op en weer met kabaal. Om 6 uur was ik wakker en ben toen maar opgestaan. Om 7uur kon ik ontbijten was gezegd, maar de tweelingbroer van de gastheer was er om 7u10. Om 8uur zat ik al op de fiets (5 oC) en reed de klim omhoog Alleriz uit.  Een beetje heiÔg maar het zonnetje doet zijn best. Naar beneden doe ik tegen de kou mijn handschoenen (sokken) over mijn handen.
De dorpen liggen tegen elkaar aan. Het ene gaat over in het andere. Net voor Ourense buigt de route door een heel oud dorpje (Seixalbo), met allemaal natuurstenen huizen en straatjes. Heel apart.
Ourense is een behoorlijke stad met een oude brug, maar ook een heel moderne brug. Deels gaat de route door de stad over een fietspad langs een riviertje, maar in het centrum moet het gewoon over de drukke wegen.
Ik stop bij een koffie bar en probeer de wifi om de website te updaten. Het meisje geeft me een wachtwoord, maar ik krijg geen verbinding met het www.  Ook mijn GSM maakt geen verbinding. Dus het wachtwoord is niet ok. Dan maar later.
Als ik Ourense uitfiets mis ik een afslag. En niet zo'n beetje. Ik fiets al zeker 5km omhoog en zit naast de route. Ik zie wel Santiago staan zoals ik fiets. Dus fout is het niet. Ik besluit gewoon de N525 te volgen naar Santiago en laat misschien een heel mooi stuk liggen. Later komt de route weer op de N525, maar ik heb besloten om de N525 te volgen naar Santiago. Dan maar geen Vila de Cruces. Waarschijnlijk wat minder hoogte en 30km korter. Vandaag wordt het einddoel Lalin.
De weg is breed, er is hier veel meer verkeer dan op de N630 in Castilie. GaliciŽ is toch dichter bewoond en is relatief rijker m.i. Mooie huizen en aan de weg heel veel restaurants. Bij de wat oudere huizen staan de bekende
horrios (graan schuurtjes) op palen. Ik maak er een aantal foto's van.
De weg is behoorlijk klimmen en een eind voor Lalin, bereik ik weer 800m en kom in een andere provincie. Eerst Ourense nu Pontevedre, de gelijknamige hoofdstad ligt aan de westkust, net boven Portugal.
Toevallig vandaag enkele pelgrim wandelaars gezien. Net bij de provinciegrens.
In Lalin een biertje en op zoek naar een hostal. Het wordt Hostal Caracas via booking.

77km 1401hm 14,0km/h 5,5 uur gefietst  5-19 graden


Seixalbo

Ourenseoude brug

moderne brug


OurenseLalinmeer foto's 1e week                                            meer foto's 2e week