Fiets CAMINO 2018    
van Sevilla
naar Santiago
via de Zilverroute - Via De La Plata

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=


 
Camino 2018
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei
fotos 2
home camino
Donderdag 26 april 2018  Merida - Caceres

Gisteravond een heerlijke Caesar salade gegeten op een geweldig mooi plein (Plaza Mayor) voor het gemeentehuis. Op de klokketoren zit een ooievaar te broeden en kleppert er op los, als hij weer bij het vrouwtje komt.  Veel drukte op de terrassen en als dan Real tegen Bayern begint is er nog meer tumult. Terug over de 800m lange Romeinse brug naar mijn hostal El Torero.
Redelijk geslapen, maar weer vroeg wakker. Om 7uur wordt alles wakker als de waterleidingen worden gebruikt.
Om 8uur vertrek ik naar de Eulalia kerk om een stempel te vragen. Alles is dicht, maar een vrouw is bij de deur van de sacristie aan het soppen. Niet gevraagd is niet gekregen. Dus er wordt wat geroepen en ik heb om 8u30 mijn stempel of the day. Laat er buiten ook nog een cache aan het hekwerk zitten. The cache of the day!
Langs de restanten van een aquaduct met 10tallen ooievaars ga ik nog ff ontbijten langs de kant van de weg.
Dan fiets ik de stad uit over een mooi groen fietspad naar het stuwmeer uit de Romeinse tijd.  Over de dam gaat ook de route van de Camino de la Plata, zowel de fiets als voetweg. Hier passeer ik dan ook veel wandelende caminogangers. Na Aljucen is de weg lang, breed, recht en oneindig. Heel soms een auto, maar wel vogels en soms een weiland met koeien. NB: ik zie onderweg meer ooievaars dan mensen.
Dan buigt de route af van de autoweg naar Alcuescar. Het ligt op een heuvel met er nog bovenuit een klooster. Maar voor een bezoek, vind ik dat een tikkie too much, ook al is het een Camino.
Naar Albalá is het weer een prachtige weg met veel afwisseling en opvallend veel grote keien in het landschap. Zelfs op 1 plek hebben ze hun huis op een kei gebouwd.
Daarna krijg ik een zg. route over onverhard. Godkolere wat een gehotsbots. Onze veldweg vroeger bij ons thuis, was veel beter.
Maar ook de godkolere weg gaat weer over in asfalt. Zelfs een mooi fietspad naar de stad. Enne.... dan nog menige meters klimwerk om uiteindelijk op het Plaza Mayor in Caceres te komen.
Toch weer 98km 979hm 15.1km/u

Omdat ik mijn ketting niet prettig hoor lopen bij een klim, ga ik in Caceres nog op zoek naar een fietsenmaker. Deze zijn pas om 17u30 na de siesta weer los en de 1e op 3km van het centrum, denkt dat de ketting vervangen moet worden, maar hij heeft dit type niet en kan die pas next week leveren. Hij stuurt me naar een andere die meer MTB heeft. Weer wat km's gefietst en deze zegt dat er niets aan de hand is. Hij heeft de ketting gemeten en dat is goed. Hij zet het achterwiel nog wat vaster, maar zegt dat het gewoon OK is.

Merida - aquaduct


N630  geen verkeer - eindeloos leeg

Caceres

Caceres - Romeinse deel

   Caceres - Plaza Mayormeer foto's 1e week                                            meer foto's 2e week