Fiets CAMINO 2018    
van Sevilla
naar Santiago
via de Zilverroute - Via De La Plata

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=


 
Camino 2018
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei
fotos 2
home camino
Vrijdag 04 mei 2018.   A Gudina - Allariz

Tijdens het ontbijt komt het stel uit Salamanca ook ontbijten. Ze nemen vandaag een andere weg met hun ATB's.
Voordat ik vertrek poets ik nog ff de ketting. Ik dacht dat ik hem gisteren wat hoorde.
Vertrokken met trui en regenjas, want het is 2oC. Het is weer een mooie weg door weer een mooi landschap. Veel afdalingen en hier en daar een opdaling?. Heel veel borden en palen met camino, maar geen pelgrims. Op de betonnen zuiltjes van de camino staat tot in meters de afstand tot Santiago. 222.564. Maar van veel zuiltjes zijn ze afgesloopt (als souvenir)
Even voor Verin op 35km is een lange afdaling van ca 600m. Verin ligt in een gat en erom heen een redelijke grote vlakte. Na een foto waarbij ik mijn zonnebril op het stuur leg moet ik plaats maken naar de rechterkant van de weg en hierbij valt de bril op de grond. De opkomende vrachtwagen maakt er gruzelementen van. Jammer. Bij Heuts deed ie in 2016 nog 2euro.
In Verin drink ik koffie en hang mijn bezwete regenjas over de stoel. Als ik dan 4km verderop ga zitten om wat te eten, zie ik de vermissing. GVD. Terug naar Verin en ja de mevrouw brengt me meteen de jas. Ze zei dat ze het wel verwacht had dat ik terug zou komen. Tenminste dat begreep ik.
Na Verin een 10km vlak en dan de afdaling van eerst nu weer als klim omhoog. 8km zwoegen. Maar je krijgt er ook wat voor. Boven mijn eerder afgebroken lunch afgemaakt. 
Na deze klim komt er een vlak terrein met welvarende dorpen en mooie huizen in Galicische stijl. Grote brokken natuursteen en met contrast materiaal gevoegd.
Ver weg hogere bergen en ik heb prachtig weer. Ca 18 oC en heldere lucht. Mooi fietsweer. Na Xinzo de Limia gaat de route van de N525 af en volgt dan de wandel camino. Een mooie afwisseling op de brede doorgaande weg. Er zitten een paar venijnige korte klimmen in, maar ik kom langs een weiland met prachtige koeien. Prachtige grote hoorns en met een vriendelijke kop. Waar een pelgrim al van opgewonden raakt.
Na een mooie afdaling kom ik na ca 100km in Allariz. In het stadje straatjes met onmogelijk grote natuursteen geplaveid. Steil en (bijna) onbefietsbaar.

100km 1095hm   15,5 gem 6,5uur

't blijven mooie beesten ...Allariz
 

Allariz


 

meer foto's 1e week                                            meer foto's 2e week