CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Di01mei Saturnin-St Benevent l'Abbaye

Vandaag zal het dan eindelijk prachtig weer worden. En dat is het dan ook. Zon en weinig wind. Zo stel ik mij de camino voor. Na 9 dagen regen vandaag eindelijk droog en na een 20km tot het eind met korte mouwtjes gefietst. Prachtig !!
Vannacht prima geslapen en na het heerlijke ontbijt en gezellige praat met het echtpaar vd Velden vertrek ik. Op aanraden van Ary en Tiny ga ik via St. Severe naar de route. In St. Severe koop ik brood en de nodige "tartes" voor onderweg. Veel afdalen over weer een mooie route naar La Chatre. Een grotere plaats met veel winkels, dus hier wat bananen en smeerkaas ingeslagen.
De mooie en behoorlijk heuvelachtige route komt langs chateau Sarzay, een prachtig 12e eeuws gebouw. Even hierna passeer ik 2 wandelaarsters. Ze roepen Holland en dus keer ik om. De ene komt uit Deil is al 8 weken onderweg ! en de 2e uit Arnhem. Zij is in Vezelay begonnen en loopt mee tot de PyreneeŰn. Even foto┤s gemaakt en toch weer leuk om NL te horen. In Crozant is een mooi uitzicht op de ru´nes op de heuvelrug boven het meer. Klimmen geblazen ! na een koffie. Pff.
De route slingert verder door een prachtig landschap en er is erg weinig verkeer.  Het is echt mooi om hier te fietsen. Onderweg passeer en groet ik meerdere caminogangers, maar geen NL┤s. Ook zoek ik nog enkele keren een cache, maar wordt steeds gehinderd door mensen. In La Souterraine, gelegen aan het spoor, bezoek ik de kerk. Weer geen stempel. Dan volgt nog een 20km naar Benevent l┤Abbaye. Hier mis ik een afslag en slinger met een omweg weer naar de officiŰle route. Wel weer mooi landschap, maar steeds heuvelachtig. In Benevent heb ik dan ook 127km met 1550hm, wat een flinke prestatie is, al zeg ik het zelf. In Benevente ligt de Abdijkerk vlak naast het hotel en ik loop ook hier een rondje door het dorp alvorens in te checken. Een prachtige en inspannende dag.


Le Chatre


Le Chatre

Le Chatre

Chateau Sarzay

cahteau Sarzay

chateau Sarzay

Cluis Dessous

Crozant

La Souterraine

Gartempe

Gartempe

St Benevente l'Abbaye

st Benevente l'Abbaye

st Benevente l'Abbaye


 

terug