CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Vr04mei Durfort-Montesquioi

Na een prima nachtrust, ontbijt in de gite en dus ben ik vandaag vroeg vertrekklaar. Al voor 8 uur zit ik op de fiets na een goededag aan Hans en Anja voor het fijne verblijf en diner. Er viel al een drupje maar bij vertrek is het droog. In Moissac lopen veel camino's. Net buiten Moissac gaat de route langs het Canal du Midi. Ik moet vaak bellen en horen is ook niet de sterkste kant van een Saint Jacques loper. Dus vlak en het schiet goed op. Even voor Auvillar pauzeer ik even bij een overstekende slak. Om een niet slagen voor het verkeersdiploma te voorkomen, gooi ik deze na de foto in het gras. In Auvillar ga ik over de brug met zicht op een van Frankrijk's kerncentrales en dan... links af het stadje in. Een Keutenberg is er niets bij en met mijn versnelling op 1 moet ik nog afstappen. Dus duwen, wat ook ontiegelijk zwaar is. Wat foto's bij de burcht en dan verder. Het is buffelen, de ene klim gehad, de volgende is weer in zicht. Pfff. En dan regen, na Miradoux druppels en bij Lectourne echte regen. Hier kleed ik me bij een autowasserette op slechtweer en peddel verder het stadje in. Er is markt en bij de VVV een stempel en even de kathedraal in. Ik heb geen euro dus heel gul steek ik voor 5 euro kaarsen op. En......... na 10km is de regen op. Mooi weer verder met dreigende stapelwolken aan de hemel. De route van de wandelaars slingert om mijn fietsroute en er lopen hier echt veel camino's.
Veel klimwerk en de laatste 30km is het gelukkig wat vlakker. De dorpen zijn wat groter dan de afgelopen dagen en er zijn overal voorzieningen, ook de wegen zijn drukker. Het landschap is nog steeds mooi en het laatste stuk voor Montesquiou gaat over kleine weggetjes die hier voor het eerst slecht zijn bestraat. 'Route Degradee', maar dan zonder bordje.
Er hangt een dikke donkere wolk in het zuidoosten en op de scheiding kun je de besneeuwde toppen van de Pyreneeen helder zien. Gisteren hoorde ik dat de locals zeggen dat er dan zeker regen komt. Droog kom ik aan bij mijn Gites Ferme de la Grisette. Een vriendelijke mevrouw heet me welkom en biedt me een biertje aan. Een mooie kamer met wifi.
134km + 1433 hoogtemeters


Malause (rivier Garonne met rokende kerncentrale)

Malause

Auvillar

Auvillar

Auvillar

Auvillar

Auvillar

Auvillar
 
Auvillar

Lectoure

Lectoure

Lectoure

Castera Verduzan

Castera Verduzan

Castera Verduzan

Biran

Biran

l'Isle de Noe

l'Isle de Noe

l'Isle de Noe

l'Isle de Noe

l'Isle de Noe
   
Montesquiou

Montesquiou

Montesquiou

Montesquiou

Montesquiou Ganzenfarm productie Foie Gras

Montesquiou


vanaf Montesquiou richting Pyreneeen

terug