CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Di 15mei Arzua - SANTIAGO
 

Vanmorgen al om 5 uur wakker. Nog wat foto's geordend en wat gps-tracks bewerkt en toen liep mijn alarm van de telefoon af. Opgestaan en alles rustig ingepakt en op weg naar Santiago. Net uit mijn ontbijtloos pension, zie ik dat er een cafeteria open is. Dus erheen en wat zie ik tot mijn verbazing, de 3 Hagenezen + Jan. Dus Holland herenigd. Jan vertrekt al snel en de 3 willen nog met mijn laptop wat tracks op hun gps zetten. Ook ik ga daarna.
Het is zonnig maar koud. In de afdaling heb je een jas nodig en ik heb zelfs een tijd een dooie pink. Het landschap is erg groen en weelderig en het zonnetje maakt het tot een prachtige entourage. Ik maak verschillende fotopauzes en de voortgang zit er goed in. Vandaag loopt de fietsroute helemaal anders dan de wandelroute. Bij Santiago heb je niet het idee dat je bijna in de stad bent, het is er dorps. Pas op 1,5 km op de gps voor de kathedraal, begint de stad. Een kei-steile kinderkopjes weg en dan boven EEN bord met een verwijzing. Dan begint het doolhof. Op het Praza de Galicia vraag ik de weg en ze sturen me terug. Nogmaals vragen en ze sturen weer naar het Praza de Galicia. Geen kathedraal te zien. Nogmaals vragen en de jongen wordt gecorrigeerd door een oudere vrouw en ze rijden achter me aan. In de nauwe steegjes nogmaals gevraagd aan een Belgisch stel. Ik ben er vlakbij maar aan de achterkant. Nu moet ik mijn fiets een trap afdragen en ben dan uiteindelijk aan de voorkant van de kathedraal om 11:15uur. Vanaf Pamplona is de weg bijna gemarkeerd met pijlen en schelpjes etc en hier is het walhalla niet te vinden. Wat knaoj ik, sorry.
Het is er druk en maak wat foto's. Ook van mijn gps en zie dat ik heeeel toevallig 53km vandaag heb gefietst en dus met de 2447 t/m gisteren exact 2500km heb gefietst.
Dan het Compostellaat ophalen. Weer een dolen door de steegjes rondom de kathedraal. Niets staat aangegeven. Ook door meermaals te vragen kom ik er dan toch uit. Het felbegeerde velletje in het latijn wordt dankbaar door mij in ontvangst genomen en meteen buiten op de foto gezet. Dan weer terug naar het plein of ik nog NL'ers zie. Nee, dus dan maar alleen een beloning in de vorm van een Cerveza. Als ik dan naar het hotel ga, kom ik heel toevallig Jan tegen. Hij heeft afgesproken met zijn vrouw op het plein om 14uur.  webcam van de kathedraal  


Ik ga naar mijn hotel en ga bellen met thuis en de blog natuurlijk.
Vandaag 53km en weer 965 hoogtemeters.

Totaal: 2500km en 25550 hoogtemeters.

 
plaatsnaambord

zicht op kathedraal

eindpunt van Caminohebbedingetje

kathedraal

kathedraal

Saint Jacques, achterom trap boven het altaar

het "oog"
  
al wat blinkt is goud !
 

terug