CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Za28apr Pontigny-Authien


Een klote nacht, wegens het vermoorden van mieren. Ze kropen op de grond bij de wastafel maar later over mijn laptop en dus ook in bed en zelfs over mijn gezicht. Gewoon vies. Ik ben uiteindelijk toch maar tussen de lakens gekropen, maar ik ben vaak wakker geweest. Omdat het zaterdag is, kwam mijn te kortgerokte leeftijdgenote ff zeggen dat er pas om 9 uur ontbijt is. Dus moest ik al 's avonds afrekenen en mocht ! ik via de nooduitgang het pand verlaten. Nooit meer. De abdij in het dorp is altijd beter denk ik. Een meevaller, het was er wel warm. De radiator knop was afgebroken, alleen stand rood. Dus het raam heb ik de hele nacht open gehad.
Vanmorgen om 7:30uur al op de fiets. In het dorp brood en gebak gekocht en al een koffie kunnen drinken. Het is zacht weer en het lijkt dat het zo blijft. In Auxerre even de st Etienne kathedraal bezocht en een kaarsje bij Antonius opgestoken voor beter weer en meer moed. En buiten zou een cache zijn en vond hem ook vrij snel. Dankzij Antonius ?? Ik hoop wel dankzij het kaarsje goed weer. Het zonnetje breekt door en weinig wind.
Het is een mooie streek en ik kan een 20km langs het Canal de Nivernais fietsen. De rivier die paralel loopt is flink hoog en op sommige plekken tot bijna aan de rand. Verderop beginnen de klimmen door een mooi glooiend landschap met bosschages en toch weer de gele koolzaad velden, wat erg mooi afsteekt. Flink wat klimwerk, waaronder de fikse klim in Vezelay. Vezelay is een bekende bedevaartplaats in het Camino netwerk, met kerk en mooie straatjes.
Verder naar de Refuge van vandaag met 109km op de teller en 880m klimmen.
De Refuge 'l Huis Perreau wordt bemand door een vrijwilligers echtpaar die hier 14 dagen werken en voor de pelgrims koken. De slaapzaal is 6 bedden. Er is nog een NL mevrouw, Nellie Verbeet uit Hoofddorp en later komen er nog 3 Duitsers bij. Zij lopen elk jaar een week met zijn drieen een stuk Camino. Dus de refuge is goed gevuld. Er kan op de hand gewassen worden en daarna machinaal gecentrifugeerd. Morgen naar Nos Repos in Augy Sur Aubois, ca 125km.Auxerre

Auxerre

Auxerre

Auxerre

Auxerre


Auxerre


Auxerre

Canal de Nivernais


Canal de Nivernais

Canal de Nivernais


wasplaats Asnieres sur Bois


Asnieres sur Bois

Vezelay

Vezelay

Saint Père

Bazoches

refugio 'Huis Perreau  Anthien
refugio 'Huis Perreau  Anthien

refugio 'Huis Perreau  Anthien

refugio 'Huis Perreau  Anthien

terug