CAMINO 2012     Fietstocht naar Santiago via "langs oude wegen"

Ger Geerets

 

 

Camino 2012
intro
stat
22apr 23apr
24apr 25apr
26apr 27apr
28apr 29apr
30apr 01mei
02mei 03mei
04mei 05mei
06mei 07mei
08mei 09mei
10mei 11mei
12mei 13mei
14mei 15mei
16mei  

home camino

 

Vr 27 apr Dosnon-Pontigny


Goed geslapen in dit mooie B&B, met alle oude balken en onwaarschijnlijk, geen spinnenweb te vinden. Hoe houden ze het schoon. Het is duurder maar zijn geld dik waard en voortreffelijk WiFi. Het is droog als ik na het ontbijt vertrek en ik begin gewoon goeie zin te krijgen. Droog en weinig wind. Maar na 20km wordt het weer nat en ga ik weer met wetsuite kleding verder. Het gaat prima en in Charmont is de eerste bakker. Meteen kopen want in al deze dorpen is niets te koop. Alleen een handvol huizen en een kerk en af en toe een Mairie en een Ecole. Lege dorpen en nauwelijks verkeer.
Op een hoogte staan de onderdelen van een windmolen. Wat een wieken. Dat wordt ‘n knoepertje zo te zien.
Hierna fiets ik door een immense legerplaats met heel veel volk en veel militairen die vanaf het restaurant weer naar de prefab woningen lopen. Het zijn veel donkerbruine mensen. Ik zie auto’s met een halve maan, maar of dit een Nato basis is ?
In Troyes kan ik bij het Stade de L’Aube mijn “cache of the day” doen. Bij de kathedraal van st Nizier loop ik naar binnen en vraag bij het loket mijn 2e tampon. De vriendelijke man maakt de stempel extra vet om hem in het 2e vakje te pletten. Troyes is een stad met vakwerk huizen. Best een mooie stad. Even buiten Troyes ga ik lunchen in een abri bij een groot Lycee d’Agriculture , landbouwschool. Ff droog zitten.
Het landschap verandert langzaam. Iets meer begroeiing en soms zelfs een paar koeien. Ook de beken zijn vol van alle regen en lopen bijna buiten de oevers. In Ervy kan ik eindelijk weer eens een koffie en cola scoren en het blijft maar regenen.
In Postigny heb ik een hotel gereserveerd via een prachtige website. Maar…
Het is een oude zooi, niets is goed. Het is af- en uitgeleefd. De ruim 60jarige waardin loopt in witte nylons en een veel te kort grijs plooirokje rond. Het hele Relais de Potigny kan plat. En toch heb ik betere zin als gisteren.
In het cafe een paar pils gedronken en mijn laptop gehaald. Geen WiFi, dat is hier nog niet doorgedrongen. De politie rijdt nog op ezels, tenminste als ik het net goed vertaald heb.Troyes

Troyes

Troyes

Troyes

Troyes

St Jean de Bonnevalle
St Jean de Bonnevalle
Ervy le Chatel

Ervy le Chatel

terug